LIČNOST DANA

Haris Vranić: Savjesni ministar

Jasno dao do znanja da se KCUS mora vratiti pod okrilje zdravstvenog sistema

Vranić: Odgovoran rad. Avaz

D. H.

29.3.2021

Bosna i Hercegovina, a posebno Kanton Sarajevo, suočavaju se s teškom situacijom. Broj zaraženih u našoj zemlji posljednjih dana dostiže rekordne cifre, a hiljade građana, zbog nesposobnosti domaćih vlasti da nabave vakcine, za vikend su otišle u susjednu Srbiju kako bi se vakcinisale. 

Jedan od rijetkih funkcionera koji u aktuelnoj situaciji kvalitetno rade svoj posao i ublažavaju štetu je aktuelni ministar zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Haris Vranić, jedan od najuglednijih bh. vaskularnih hirurga.

Od preuzimanja funkcije Vranić je pozivao građane na oprez, kao ministar, u skladu sa svojim ovlastima, adekvatno reagirao na treći val pandemije te pripremio plan vakcinacije koji je bio u nadležnosti Kantona Sarajevo. No, posebno je značajna odlučnost Vranića da se usprotivi samovolji direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. 

Ministar Vranić jasno je dao do znanja da se KCUS mora vratiti pod okrilje zdravstvenog sistema te poručio kako se više nikada neće dozvoliti da ova institucija ne primi nekog pacijenta.

Haris Vranić rođen je 1965. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1990., gdje je i magistrirao i doktorirao. Radio je na “Klinik Dardenne” te na Klinici za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.