LIČNOST DANA

Zoran Mijić Mrmi: Desetostruki heroj

Od gušenja spasio mladog igrača, bio je to deseti život koji je spasio

Piše: Al. B.

24.4.2021

Mijić: Brojna priznanja i nagrade za heroja. Avaz

Zbog različitih situacija u kojima je u djeliću sekunde bilo potrebno donijeti adekvatnu odluku, Zoran Mijić iz Bosanske Dubice s razlogom se smatra jednim od heroja BiH. Teško je objasniti zašto se baš on u pravo vrijeme nađe na pravom mjestu, ali zbog toga su svakako sretni svi kojima je proteklih godina spasio život.

Posljednji put to je učinio prije šest dana, kada je tokom nogometne utakmice utrčao na teren i spasio od gušenja 17-godišnjeg igrača Ajdina Spahića, koji se iznenada srušio na terenu. Bio je to deseti život koji se nastavlja zahvaljujući ovom dobrom i humanom čovjeku, dugogodišnjem sportisti i sportskom radniku.

Od 1996. do danas spašavao je ljude, trojicu samo na sportskim terenima, pronašao izgubljenu i promrzlu djevojčicu, a posebno je sretan što su među onima koje je spasio bili i Srbi, i Bošnjaci, i Hrvati, i Romi. Brojna priznanja, kontakti s onima koje je spasio i zahvalnost porodica dovoljna su mu nagrada. Iako je nezaposlen, Mijić je novčane nagrade koristio za nabavku opreme sportskim klubovima i siromašnim sugrađanima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.