LIFESTYLE

Poslušajte kako prede polarna medvjedica dok je maze

Avaz.ba

29.1.2018

Agee je polarna medvjedica za koju se od njenih 8 sedmica starosti brine Mark Dumas. On joj je najbolji prijatelj i učitelj. Mark je jedina osoba na svijetu koja ima ovakav predivan odnos s odraslim polarnim medvjedom. Agee jedino prihvaća Marka i njegovu ženu, ostali ljudi je čine nervoznom.

Agee je pomalo ljubomorna na sve koji se žele približiti Marku i za njega bi napravila sve na svijetu. Ako joj se neko želi približiti, dok god ima svu Markovu pažnju, sve je uredu. Čim Mark uđe kod nje, Agee odmah prilazi kako bi dobila svoju dozu maženja i dala Marku bezbroj pusa.

Dok se mazi, ona proizvodi zvukove slične mačjem predenju. Za Agee, Mark je njena jedina porodica koju poznaje. Mark se inače bavi treniranjem životinja za filmove i prije 18 godina je zamoljen da pronađe polarnog medvjeda za film.

Čuo je za mladunče koje odrasta u zoološkom vrtu i za kojeg se skrbe djelatnici, jer je njena mama prestara da bi se brinula o njoj. Agee je bila jedanaesto mladunče toj mami i jednostavno joj je to bilo previše.

Mark ju je uzeo kod sebe da je istrenira za film, no ono što nije očekivao je da će razviti ovakvu povezanost. Agee i Mark su razvili poseban odnos i jako se vole.

Iako je ona potpuno odrasli polarni medvjed koja bi ga jednim udarcem mogla ubiti, Mark se nikada nije osjećao ugroženo i nesigurno pokraj nje. Ovakva povezanost je jedinstvena i prekrasna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.