LIFESTYLE

Privatni heliodrom i zatvoreni bazen na vrhu zgrade

Jedinstven egzoskelet kompleksnog dizajna, načinjen od 5.000 betonskih blokova ojačanih fiberglasom

Neboder će biti visok 210 metara

Avaz.ba

27.2.2018

Jedan od posljednjih velikih projekata arhitektice Zahe Hadid poprima svoj oblik i bit će završen u toku 2018. godine. Impresivna zgrada u Majamiju, koju nazivaju i jednim od najkompleksnijih, najambicioznijih i tehnički najnaprednijih građevinskih projekta na svijetu, imat će egzoskelet kakav do sada nije viđen u tim razmjerama.


Tehnički najnapredniji građevinski projekt

Nazvan „One Thousand Museum“, stambeni toranj uzdizat će se 62 sprata i posjedovat će 83 stana koji će se prostirati na pola ili čitavom spratu zgrade. S visinom od 210 metara to će biti i jedna od najviših zgrada u Majamiju i nalazit će se u nizu nebodera smještenih u samom centru grada. Jedinstven egzoskelet kompleksnog dizajna, načinjen od 5.000 betonskih blokova ojačanih fiberglasom, uvija se po fasadi zgrade i pruža joj snažan karakter.

Bit će izgrađena 83 stana

Na vrhu zgrade nalazit će se privatni heliodrom, kao i zatvoreni bazen koji će biti natkriven zakrivljenom metalnom tavanicom koja reflektira kretanje vode. Visoki prozori pokrivat će dvostruku visinu prostora i osigurati impresivan pogled na grad i okean. Stanarima zgrade bit će dostupni i bazen na otvorenom, teretana, spa centar i kino.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.