LIFESTYLE

Unuk Grejs Keli zaprosio bivšu kasirku

Luis i Mari: Vole se već četiri godine

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

5.3.2018

Nakon što je Velika Britanija za ovu godinu najavila dva kraljevska vjenčanja, na njih se ugledala i Kneževina Monako. Luis Dikri (Louis Ducruet, 25), najstariji sin princeze Stefani (Stephanie), zaprosio je, naime, svoju dugogodišnju djevojku Mari Ševalir (Marie Chevallier). Ovu vijest objelodanila je presretna Stefani, kćerka Grejs Keli (Grace Kelly) i princa Rainera II, a kratku objavu prenijela je u javnost i sama palača. Prosidba se desila prije nekoliko dana na plaži luksuznog hotela u Vijetnamu, na veoma romantičan način.  

Luis je najstarije dijete princeze Stefani, kojeg je dobila u braku s Danijelom Dikrijem (Daniel). U Francuskoj je završio poslovnu školu, a 2015. dobio je diplomu iz sportskog menadžmenta s američkog fakulteta u Sjevernoj Karolini, gdje je prije četiri godine i upoznao Mari, ljubav svog života.

Albertov nećak

Otkako je diplomirao, nećak princa Alberta II i 12. u redu po nasljedstvu za tron, sarađivao je u posljednje dvije sezone sa monegaškim nogometnim timom AS Monako, za koji radi kao skaut.

Mari, koja ima diplomu iz marketinga, trenutno radi kao koordinatorica u jednom hotelu u Monte Karlu, a svojevremeno je radila i kao kasirka u supermarketu.

Lijepu Mari Luis je u junu 2016. predstavio svojoj kraljevskoj porodici i od tada mu je ona pratnja na svim važnim događajima. Na društvenim mrežama oni postavljaju slike s raznih putovanja, gdje se vidi da su veoma zaljubljeni.

Kakvu će haljinu Mari nositi na najvažniji dan u svom životu, još se ne zna. Kao i njen izabranik plave krvi, tako je i ona obavezna da sve čuva u tajnosti. Kneževina Monako će najvjerovatnije, kako se datum vjenčanja bude približavao, biti malo otvorenija kad je riječ o detaljima.

Treba se nadati da će njihov brak duže trajati nego kod Luisovih roditelja, koji nisu dugo uživali u idiličnom životu. Danijel je, naime, uhvaćen u preljubi. Javnost se dobro sjeća fotografija na kojima sretno oženjeni Stefanin suprug uživa u bazenu sa Miss golih grudi Belgije. Par koji ima dvoje zajedničke djece, ubrzo se rastao.

Karijera i ljubav

Sefani, koja je poznata po svojim kontraverznim ljubavima, odlučila je prije nekoliko godina da i dalje nervira kneževsku porodicu svojim životnim odlukama. Fotoreporteri su je snimili na zajedničkom odmoru s Danijelom na Mauricijusu.

Ipak nije došlo do pomirenja, kako se nagađalo, i Stefani je nastavila da podiže pritisak Grimaldijevom klanu svojim odabirom ljubavnika, koji su bili “obični smrtnici”.

Ona je jedna od prvih u svijetu koja je pokazala da moderne princeze nisu besprijekorna bića i uvijek poželjan uzor. Princeza koja je uvijek buntovno željela karijeru i ljubav muškarca koji ne pripada aristokratskim krugovima, danas nema ni jedno ni drugo.

Događaj godine

Datum vjenčanja Luisa i Mari još nije službeno određen, ali sve ukazuje na to da će to u Monaku biti događaj godine s obzirom na to da je Luis prvo dijete princeze Stefani koje će stati pred oltar. Osim njega, Stefani ima i 23-godišnju Pauline te 19-godišnju Kamile (Camille).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.