OTKRIVAMO

Kako je Ramiz Zmaj ženu, koja je bila u dubokoj depresiji, natjerao da se smije?

Porodica, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, čiji identitet nije želio otkrivati, doživjela je stravičnu saobraćajnu nesreću

Ramit Zmaj: Ne trebaju mi Pare. Avaz

Piše: A. KAPO

25.7.2019

Humor je oblik zabave i vid ljudske komunikacije sa svrhom da nasmije ljude i učini ih sretnim. A, da li osmijeh, zaista, liječi sve rane? Ako je suditi po priči Ramiza Begovića, poznatijeg kao Ramiz Zmaj, koju je podjelio s nama, onda je to i više nego tačno.

Porodica, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, čiji identitet nije želio otkrivati, doživjela je stravičnu saobraćajnu nesreću u Sjedinjenim Američkim Državama. Epilog - otac je, nažalost, poginuo na licu mjesta, dok su supruga, njihov sin i njegova žena teško povrijeđeni. Nakon višemjesečne rehabilitacije svi su se oporavili od teških povreda, ali bol u srcu nije nestala. To se posebno odnosilo na suprugu nastradalog, koja poslije nesreće bila u dubokoj depresiji! Nesretna žena samo je gledala u jednu tačku i skoro da nije pričala...

Njen sin, koji je pokušao na sve načine pomoći majci, iznenadio se jednog dana, kada se vratio s posla kući. On je, naime, zatekao majku pored lap-topa, koja se smijala na sav glas. Nije mogao vjerovati svojim očima i ušima. Potajno se s leđa prikrao majci da vidi šta joj je to izmamilo osmijeh. Kad tamo – klipovi Ramiza Zmaja.


Ramiz Zmaj: Uveseljava narod - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

- Čovjek je došao do mog broja i odmah me nazvao i ispričao mi svoju priču. I ovu tužnu, a i ovu, hvala Bogu, radosnu. Zahvaljivao mi se sto puta i izrazio je želju da se upoznamo – priča Ramiz Zmaj.

Ovaj rođeni Živiničanin, kojem je uveseljavanje hobi, jer vozi kamion, kaže da mu je izuzetno drago i da se lijepo osjeća.

- Kada do mene dođu ovakve priče, ljudi me shvate zašto kažem da mi ne trebaju nikakave pare od youtubea ili nešto sličnio. Meni je dovoljno samo da nasmijem narod – poručio je za „Avaz“ Ramiz Zmaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.