DRUŠTVENE MREŽE

Fotografija iz autobusa postala hit na internetu

"Ovaj sliči na onog iz Umri muški", "Brus Vilis traži gdje će kupiti mlijeko u Srbiji", "Brus Vilis prop'o", "Povukao se iz glume pa se voza našim gsb i uživa", "Snima Umri muški 7", "Potpuno isti", šalili su se komentatori

Fotografija zbunila mnoge. AGENCIJE

A. F.

11.10.2022

Navodno svaka osoba na svijetu ima svog dvojnika, a kako tvrde Twitteraši dvojnik holivudskog glumca Brusa Vilisa (Bruca Willisa) nalazi u Srbiji, iako se ispostavilo da to nije istina.

 Naime, jedan twitteraš je objavio da je na autobuskoj liniji između beogradskih naselja fotografisao muškarca koji neodoljivo podsjeća na slavnog glumca. Fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama te postala viralna, a brojni korisnici su se našalili na račun Vilisovog dvojnika.

"Ovaj liči na onog iz Umri muški", "Brus Vilis traži gdje će kupiti mlijeko u Srbiji", "Brus Vilis prop'o", "Povukao se iz glume pa se voza našim gsb i uživa", "Snima Umri muški 7", "Potpuno isti", šalili su se komentatori.


Međutim, fotografija nije nastala u beogradskom busu kako pišu tviteraši te je zapravo snimljena prije mnogo godina.

Nedavno se pisalo da je Vilis prodao prava na svoje lice kompaniji za kreiranje digitalnih dvojnika pod nazivom Deepcake - što im je omogućilo da stvore "digitalnog blizanca" za glumca, koji se penzionisao u martu nakon što mu je dijagnostifikovana afazija.

Međutim, BBC je izvjestio da je Vilisov portparol negirao da on ima bilo kakvo partnerstvo ili ugovor s kompanijom. Deepcake je to potvrdio za BBC, rekavši: "Formulacija o pravima je pogrešna... Brus nije mogao nikome prodati nikakva prava, ona su prije svega njegova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.