KINA

Porodici nije rekao da je osvojio 30 miliona dolara na lutriji: Ne želim da se ulijene

Dobitak na lutriji desio se 24. oktobra, kada je srećković, koji se identifikovao samo kao Li, osvojio 219 miliona juana (29,9 miliona dolara) u Naningu u oblasti Guansi

Li: Lutrija mi je hobi. Printscreen / YouTube

A. Č.

2.11.2022

Većina dobitnika na lutriji ne može da dočeka da kaže porodici i prijateljima dobre vijesti. Međutim, jedan Kinez, koji je nedavno dobio 30 miliona dolara, kaže da svoj ogromni džekpot čuva kao tajnu od svoje supruge i djeteta zato što ne želi da se ulijene.

Dobitak na lutriji desio se 24. oktobra, kada je srećković, koji se identifikovao samo kao Li, osvojio 219 miliona juana (29,9 miliona dolara) u Naningu u oblasti Guansi.

U kancelariju lutrije došao je obučen u kostim žute maskote, što je uobičajena praksa među kineskim osvajačima lutrije koji pokušavaju da sakriju svoj identitet od javnosti, piše Saut Čajna morning post.

Međutim, Li nije želio da sakrije dobitak samo od javnosti, već i od porodice.

- Nisam rekao svojoj supruzi i djetetu iz straha da se ne ulijene pa da ne žele da rade naporno u budućnosti - rekao je novopečeni milioner za Naning njuz.

U prošlosti je, kaže, osvojio nekoliko puta manje iznose.

- Smatram lutriju hobijem. Ne trošim mnogo novca na nju, a služi mi kao tračak nade - objasnio je Li.

Misteriozni dobitnik donirao je 5 miliona juana (688.000 dolara) dobrotvornim organizacijama, ali nije siguran šta će uraditi sa ostatkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.