TIKTOK SAVJETI

Dječija terapeutkinja: Ovim stvarima ne trebate zamarati svoju djecu, ja ih nikad ne radim

Raspravljam o važnosti tjelesnog vježbanja i prehrane, rekla je MekNeir

MekNeir: Ne govorim djeci o zaradi. printscreen / tiktok

A. O.

5.12.2022

Dječija terapeutkinja Džesika MekNeir (Jessica MacNair) na TikToku često objavljuje savjete vezane za roditeljstvo.

Ona je u jednom od njih odlučila otkriti stvari koje nikad ne radi kad su u pitanju njena djeca, što preporučuje i ostalim roditeljima.

- Postoji pet stvari koje nikad ne radim sa svojom djecom. Prva od njih je to što ih nikad ni na što ne prisiljavam, pa čak ni na zagrljaj. Ako ih poželim zagrliti, uvijek ih pitam za pristanak. Tako ih učim važnosti tjelesne autonomije i zalaganja za sebe, a usput ih i učim da smiju reći ne kad im je neugodno. Drugo, nikad ne komentiram njihova tijela. Raspravljam o važnosti tjelesnog vježbanja i prehrane, ali jednostavno ne razgovaramo o tijelima, a ja također ne pričam o vlastitom tijelu pred njima - rekla je MekNeir. 

@strongtherapy 5 things a Licensed Therapist doesn’t do with kids. #tiktoktherapist #therapistsoftiktok #mentalhealthtiktok #5things #5thingschallenge #5thingsiwouldneverdo #parentingtips #parentinghacks ♬ original sound - Jess (Licensed Therapist)

- Isto tako, nikad ne pričam o našim finansijama pred djecom. Ne govorim o tome koliko zarađujem ni kamo naš novac ide. Oni se o tome ne trebaju brinuti. Sljedeće je to da ih nikad ne uspoređujem s drugom djecom. Svako od moje djece je jedinstvena osoba i posebna po svojim kvalitetama. I posljednje, ali ne i manje važno, nikad ih ne nagrađujem niti kažnjavam hranom' - objasnila je terapeutkinja.

Njen snimak oduševio je mnoge roditelje. 

''Da sam barem ja imala roditelje koji su razmišljali na ovakav način. Svaka ti čast'', samo je jedan od mnogih pozitivnih komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.