VRIJEDI ISPROBATI

Trik kako da se hrana ne lijepi za tavu

Ako vam se hrana ipak zalijepi, tu je trik kako tavu očistiti od tvrdokornih naslaga

Niko ne voli zalijepljena jaja za tavu. Instagram

M. Z.

12.2.2024

U ovom videu je muškarac, koji se na TikToku predstavlja kao @lets_eat_uk, pokazao kako zapravo testirati temperaturu tave, jer kada je tava dovoljno vruća i masna, hrana se ne bi smjela zalijepiti.

Pokazao je test vodom u dva primjera – kako se voda ponaša kad tava nije jako vruća i kad je dovoljno vruća za pripremu hrane bez opasnosti od lijepljenja.

@lets_eat_uk How to stop food from sticking to a #stainlesssteel pan 🍳 #cookinghacks #howto #leidenfrosteffect #satisfying ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Potom je stavio ulje i pokazao kako se ulje ponaša kad je dovoljno vruće i kada je vrijeme za, naprimjer, razbijanje jaje i prženje bez lijepljenja.

Jaje se ispeklo bez problema i nije se zalijepilo za tavu.

Ako vam se hrana ipak zalijepi, tu je trik kako tavu očistiti od tvrdokornih naslaga.

Vinski prašak za pecivo spasit će vas kada vam tava ili lonac zagore - puno lakše ćete oh očistiti. Prašak pospite po dnu, pa dodajte vruću vodu i ostavite tako sat.

Potom tavu ili lonac izribajte grubljim dijelom spužvice za pranje suđa, i to bi trebalo biti dovoljno. Ukoliko se radi o debelim zagorenim naslagama, ponovite postupak kako biste uklonili sve, piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.