POGLEDAJTE VIDEO

Iz mačije perspektive: Stavio kameru na svog ljubimca, kako bi otkrio šta sve radi

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda prosječan dan mačke

Dobio nevjerovatne snimke kako njegova mačka provodi dan. Printscreen

E. Ag.

18.5.2023

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda prosječan dan mačke?

Da bi dobio odgovorio na to pitanje, glavni urednik tehničkog bloga „Tom's Guide Mike Prospero“ pričvrstio je jednu od kamera novije generacije na svoju mačku i dobio nevjerovatne snimke kako njegova mačka provodi dan.

Inspiriran pričom "New York Timesa" o vlasnicima mačaka koji puštaju svoje ljubimce da snimaju vlastite avanture, Prospero je odlučio da na svoju mačku Mervinu prikači kameru Insta360 Go 2.

- Mačke na drugim videosnimcima koje sam pogledao imaju prilično aktivan društveni život, predu oko drugih mačaka i šetaju se po njihovom dvorištu. Da li moja mačka ima sličan život? Samo sam želio da znam - napisao je Prospero u opisu videa, koji je pregledan više od 300 puta hiljada puta.

Umjesto aktivnog društvenog života, Prospero je uglavnom vidio „mnogo sjedenja”, pošto je Mervin, kako se ispostavilo, lijen koliko je i sumnjao. Ipak, postoji dio snimka koji je zanimljiviji od ostalih Mervinovih aktivnosti – kada mačka skoči na drvo prije nego što se popne preko ograde svog dvorišta. Prospero je napisao da planira da „pošalje Mervina s kamerom još nekoliko puta da vidi da li može da snimi još nešto zanimljivo“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.