RODOS

Požar hara Grčkom: Kujica Rosa je spašena i na sigurnom, traži dom

Kako ne bi završila u skloništu za nezbrinute životinje, Viki se svim silama trudi pronaći Rosi savršen dom

Rosa. Facebook

D. R.

23.7.2023

Oko 30.000 ljudi evakuisano je iz svojih domova i hotela na grčkom otoku Rodosu nakon što su požari zahvatili velike dijelove otoka. Rodos se još od utorka bori s požarima potpomognutim jakim vjetrom. A osim ljudi, pomoć trebaju i životinje.

Viki Makriđani (Vicky Makrigianni) na Facebooku je objavila da je privremeno zbrinula kujicu Rosu, koja je spašena iz požara. Kako ne bi završila u skloništu za nezbrinute životinje, Viki se svim silama trudi pronaći Rosi savršen dom.

- Ovo je Rosa, jedan od pasa koji su preživjeli požare. Ima oko 3 godine, 15 do 20 kilograma, zdrava je, čipirana, cijepljena i kastrirana. Našla je svoje mjesto, mirna je, nije mi uprljala kuću niti izgrizla namještaj. Poslušna je i samo želi ljubav. Danas me zvao direktor skloništa da najavi da dolazi po nju i ja sam plakala. Ne mogu je zadržati u ovim okolnostima. Zato trebam vašu pomoć da ovo stvorenje ne završi u skloništu, zaslužuje dom pun ljubavi. Molim vas, pomozite joj. Hvala ti, Rosa, što si mi dala svoje povjerenje u najtežem trenutku tvog života, zauvijek ću te pamtiti, kao i tvoj poljubac onog trenutka kad si se smirila i osjećala sigurno - napisala je Viki.

Objava je podijeljena više od 5.700 puta, ali Rosa još nije pronašla svoj dom zauvijek. Viki kaže da neće odustati dok se ne pronađe savršena porodicu za nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.