MAKS III

Simpatični gradonačelnik slavi godinu mandata: “To je zabavan način bavljenja politikom”

Posljednjih godinu Maks III obilazi bolnice, škole i domove penzionera, a često ga se viđa i u centru grada

Maks III. YouTube

M. Z.

25.9.2023

On je pravi mali hedonista, koji beskrajno voli hamburgere i davanje poljubaca djeci. On je gradonačelnik, Maks III (Max), i ono što ga čini drugačijim od njegovih ''kolega'' diljem svijeta jest činjenica da je – pas.

Naime, još od 2012. godine na čelu planinskog grada Idyllwild u južnoj Kaliforniji je jedan zlatni retriver. Nažalost, nije više riječ o jednom nego je ovaj treći po redu. Prije ovog Maksa, tu su dužnost obnašali Maks II i Maks. Možda zvuči kao lagan posao, ali nije. Evo i primjera: ovaj aktuelni gradonačelnik nedavno je organizirao službeni domjenak povodom svog prvog rođendana, na kojem je bilo hiljadu gostiju. To je, složit ćemo se, prilično zahtjevno.

Nije to sve, naravno. Posljednjih godinu Maks III obilazi bolnice, škole i domove penzionera, a često ga se viđa i u centru grada. Nije mu teško ni biti uz članove hospicija u njihovim posljednjim trenucima. On je tu za sve svoje sugrađane kojima je teško.

- To je zabavan način bavljenja politikom jer mi nikada ne činimo ništa što izaziva podjele - kaže njegova voditeljica protokola (i vlasnica) Filis Muler (Phyllis Mueller) za ''Guardian''.

Za razliku od nekih drugih kolega, ovaj životinjski gradonačelnik svoj posao shvata ozbiljno.

- Šaljemo energiju ljubavi prema svima jer pozitivna energija vodi prema životu, dok negativna energija vodi prema suprotnom - kaže Muler, piše Večernji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.