VELIKA BRITANIJA

Znatiželjna lisica ukrala mobitel spasiocu životinja i snimila selfie

Na snimci se vidi kako lisica odlaže telefon ispod obližnjeg grma i njuši ga

Znatiželjna lisica. RSPCA

D. R.

17.2.2024

Službenik RSPCA (Kraljevskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama) u Velikoj Britaniji namjestio je svoj telefon kako bi snimio spašavanje životinje, no znatiželjna lisica otela mu je uređaj i pobjegla s njim.

Ben Fickosta (Fitzcosta) stigao je u šumu u Bagshotu zbog dojave o lisici s povrijeđenom nogom. Vidio je lisicu pa namjestio svoj telefon kako bi snimio video hvatanja. 

- Bile su zapravo dvije lisice u šumi, neko je nazvao RSPCA i prijavio da je jedna od njih povrijeđena. Namjestio sam telefon i dok sam se pripremao uhvatiti lisicu, ona je dotrčala, ponjušila telefon i pobjegla s njim - kazao je službenik, prenosi Index.hr.

Na snimci se vidi kako lisica odlaže telefon ispod obližnjeg grma i njuši ga, uspijevajući pritom snimiti selfie. Službenik je stigao životinju i uspio vratiti telefon. 

- Ne mogu vjerovati da se to upravo dogodilo. Uljepšala mi je dan. Video je jako smiješan. Drago mi je da sam dobio svoj telefon natrag. Morao sam trčati da ju stignem jer sam znao da će ga baciti negdje u grm - rekao je.

Uspio je locirati drugu lisicu. "Pronašao sam povrijeđenu lisicu i uspio je spasiti. Sada se liječi jer ima upaljenu nogu od stare povrede. Nadam se da će se potpuno oporaviti", zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.