NEVJEROVATNE ŽIVOTINJE

Ovakvu zmiju nikada niste vidjeli: Najljepši piton na svijetu

Dobila je prikladno ime - kravlji mrežasti piton

Nevjerovatno lijep. TikTok

Dž. R.

13.3.2024

Da li ste ljubitelj zmija? Bez obzira na to da li ih volite ili ne, morate priznati da je ovo jedna od najljepših zmija koju ste vidjeli, a isto misle i zaposleni u Zoološkom vrtu za gmizavce koji su podijelili ovu objavu na svom TikTok nalogu @thereptilezoo.

Nevjerovatni piton

Zoološki vrt reptila je objavio video u kome je predstavio svijetu ogromnog pitona sa izuzetno prikladnim imenom - kravlji mrežasti piton, prenosi Pethelpful.

Žena koja brine o ovom ljepotanu ispričala je mnogo zanimljivih detalja o zmiji posebnog dezena koja je na svijet stigla potpuno bijela. Mrežasti piton ovog variteta dobija pjege dok stari.

Komplimenti za zmiju koju su prozvali mrežastim pitonom kravom nastavljaju da se nižu. Osim što je nesvakidašnje lijep, ovaj piton podsjeća na kolače i sladoled, kako je napisano na početku videa.

Par zanimljivosti

Pitoni su najduže zmije na svijetu. Odrasla jedinka naraste duže od šest metara, a osim tog šokantnog podatka, poznati su po tome što će progutati svako biće koje mogu da savladaju.

Divlji mrežasti pitoni žive u gustim džunglama i šumama u blizini izvora vode, u zemljama južne i jugoistočne Azije poput Bruneja, Bangladeša i Kambodže. 

Fascinantan je podatak da mrežastog pitona s ovog videa ne možemo naći u divljoj prirodi, jer je to piton s posebnom šarom i takve zmije sa specijalnim dezenom se uzgajaju za trgovinu kućnim ljubimcima.

Video pogledajte ovdje:


@thereptilezoo Isn't this beautiful girl just the coolest!?🤩 She's called a cow🐄 reticulated python🙌🔥 But I think she looks more like cookies and cream ice cream What do you think?😁 • • • #wild #snake #bigsnake #tik #tok #tiktok #tiktokanimals #awesome #wildlife #cool #video #moments #beautiful #amazing #animals #wild #wildlife #cuteanimals ♬ original sound - The Reptile Zoo
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.