KULTURA

"Ja, mahaluša" u Bugojnu 15. i Bihaću 16. aprila

Peta godina uspješnog mahalanja

Redakcija

13.4.2015

Kultna predstava „Ja, Mahaluša“ igra po 152. i 153. put u Bugojnu, u srijedu, 15.aprila te u Bihaću u četvrtak, 16. aprila.

Nedavno je ova sarajevska kultna komedija proslavila četvrti rođendan i ušla u petu godinu uspješnog mahalanja po BiH, Regiji i širom svijeta.  

„Ja, mahaluša“ je nezamjenjiva komedija koja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu.

Ovo je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog,  publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Scenski život „mahalanja“ i otpočeo je s „Mahalušom“ koja je na muzičko-scenski način ispričala našu realnost koristeći se jezikom žargona, imitacije, pjesme i šale.

Publika u Bugojnu prvi put je u prilici da pogleda ovu vrsnu komediju koju predvodi nepobjediva Nela Đenisijević u ulozi Mahaluše i izvanredni Nenad Tešić kao njen partner u ulozi MrBiHn-a – Bosanca hablećine. Dok će bihaćka publika, 16. aprila,  nakon četiri godine od našeg prvog nastupa na Festivalu scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“ konačno opet mahalati sa nama.

Do danas „Mahalušu“ je gledalo oko 100 hiljada poklonika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.