KULTURA

Predstava "Kod Tita u raju" ruši sve rekorde

Uoči gostovanja u Sloveniji i Austriji

Redakcija

9.11.2015

Predstava „Kod Tita u raju“ potvrdila je epitet istinskog humorističkog hita u cijelom regionu bivše Jugoslavije i u inostranstvu, a nastala je kao produkt popularnih Indexovaca. Ova predstava je najbolje posjećena predstava u zemljama bivše Jugoslavije, gdje je odgledana po nekoliko puta od strane nekoliko miliona ljudi.

tito2

Indexovo radio pozorište nastalo je sedamdesetih godina dvadesetog vijeka na kultnom Beogradskom radiju 202 i ujedno postalo kultna emisija u tadašnjoj Jugoslaviji. Krajem osamdesetih godina njihove parodije i satira bave se Slobodanom Miloševićem, što im donosi zabranu od  12 uzastopnih emisija. Jedna od najpoznatijih emisija Indexovaca iz 1988.godine, bila je ona gdje zajedno nastupaju sa Top listom nadrealista u studiju TV Sarajevo.

Početkom devedesetih, raspadom Jugoslavije, raspada se i Indexovo pozorište. Premijerom nove predstave „Kod Tita u raju“ koja je održana  uoči nekadašnjeg Dana rebublike i zasjedanja AVNOJ-a, 28. Novembra 2013. godine u sarajevsom Domu mladih, popularni Indexovci se ponovo vraćaju na scenu.

tito

Predstava, kako autori  kažu, mnogo govori o današnjoj političkoj i društvenoj situaciji na prostorima nekadašnje Jugoslavije i istorijskim pogreškama koje su dovele do raspada bivše države, kroz britku političku satiru i izvrsne imitacije poznatih političkih likova, koji će publiku nasmijati do suza.

Ko je kriv za raspad Jugoslavije? Da li je „bravar“ bio najbolji?

Ne propustite pogledati šta se desi kada se Milošević i Tuđman nađu kod Tita u raju. Tito je odlučio preurediti raj, jer mu u posjetu dolazi Jovanka, a majstore će potražiti putem oglasa. Na traženi oglas javljaju se Tuđman i Milošević i tu nastaje urnebes!

tito3

U predstavi igraju glumci: Andrija Kovač - Tito, Ranko Goranović – Franjo Tuđman i Paja (kao glas naroda) Ljuba Stanković – Slobodan Milošević.

Broj ulaznica je ograničen, zato požurite po svoju ulaznicu i budite dio najsmješnije komedije u regiji i inostranstvu! Ovo je predstava rekordne gledanosti za koju se traži karta više!

Ulaznice su skoro rasprodate u skoro svim gradovima Hvatske i Austrije, a vi požurite po svoju!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.