KULTURA

Enes Salković o karijeri, angažmanu u BNP-u Zenica, gostovanjima: Došlo je vrijeme da napustim ''Dame biraju''

Salković i Karanović: Igraju u predstavi „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“

Piše: E. BAKIĆ

5.10.2017

Zeničanin Enes Salković ostvario je nekoliko značajnih uloga u pozorištu, a posebno se izdvajaju angažmani u predstavi „Dame biraju“ Admira Glamočaka te komadu Mirjane Karanović „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“.  

Još 2015. godine, kada je Karanović režirala, ali i glumila u predstavi sa Salkovićem, isticala je da se radi o vrlo talentiranom glumcu s kojim je zadovoljstvo raditi.


Mnogo obaveza

Međutim, Salković se nedavno oženio i odlučio da uglavnom vrijeme provodi u matičnom Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica, gdje ga, kako nam je kazao, očekuju i novi angažmani.  

Zašto je napustio glumačku ekipu predstave „Dame biraju“, šta će raditi tokom tekuće sezone u BNP-u Zenica, Salković je govorio u razgovoru za „Dnevni avaz“.

- S obzirom na to da imam mnogo obaveza, došlo je vrijeme da napustim „Dame biraju“ i da me zamijeni neko mlađi, zgodniji, ljepši... Nisam zatvorio skroz vrata za predstavu, nego nekako u ovom trenutku prioritet su mi obaveze prema matičnoj kući i projektima kojima sam ugovorom vezan – govori nam Salković.

Ističe da postoji mogućnost da ponovo nekad stane na scenu i nasmije ženski dio publike svojim glumačkim rolama.

Dio ekipe

- Vrlo rado ću da kažem da me u „Damama“ mijenja mladi i talentirani kolega Mak Čengić, u kojeg potpuno vjerujem i mislim da je idealna zamjena za mene. Lijepo izgleda, ali i glumi. Možda se nekad vratim na scenu s „Damama“, a iskreno to mi je i želja. Odlazak sam dogovorio s producentom Slavenom Vidakom i mislim da sam ispoštovao sve što je bilo potrebno kako bih bio dio ekipe – pojašnjava Salković.

Saradnja s Oliverom Frljićem  

Enes Salković ostvario je angažmane i izvan naše regije. Tako mu je reditelj Oliver Frljić dao priliku da zaigra u njegovoj predstavi „Second Exile“.

- U Njemačkoj smo pripremali predstavu u nacionalnom teatru Manhajm. Premijera je bila krajem juna, a uskoro slijede gostovanja sa „Second Exile“. Na vlastitu svadbu došao sam iz Njemačke, jer nisam stigao ranije pojaviti se – govori Salković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.