RAZGOVOR

Nadam se da je profesor Miralem Zupčević ponosan na mene

E. BAKIĆ

10.4.2018


Pobjednica četvrte epizode šoua "Tvoje lice zvuči poznato" (TLZP) koji se emitira na Novoj TV je Ana Vilenica. Maestralno je izvela hit "Smells Like Teen Spirit" grupe „Nirvana“. Utjelovila je Kurta Kobejna (Cobain), a sjajnim rokerskim nastupom i transformacijom osvojila je glasove žirija, ali i svojih kolega.


Vilenica je u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila o uspjehu koji je ostvarila u šouu, reakcijama, otkrila nam je koji je komentar dobila od sina Dujama, kao i to da je pokazani talent na sceni najviše zasluga Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje je diplomirala.

Pravo vrijeme

- Nisam očekivala da ću tako dobro proći i pokupiti simpatije žirija. Nikad ne znaš šta će biti na sceni, nadaš se da će biti najbolje, ali zna se desiti da energija ne izađe u pravo vrijeme –govori Vilenica.

Ne krije da je imala tremu.

- Inače je tako, bilo šta da radim. I to je jedan od razloga što sam odlučila učestvovati u ovom šouu. Voljela bih razbiti tremu i nadam se da ću uspjeti. Šou, svakako, oslobađa na drugačiji način i nakon nekoliko trenutaka više te ničeg nije stid, jer padaš u vatru i počneš da djeluješ – kaže Vilenica.

Kvalitetan program

Glumačke vještine koje je pokazala u šouu, ističe, naučila je na Akademiji u Sarajevu.

- Drago mi je što sam na pravi način naučila svoj posao. Ponosna sam na sebe i Sarajevo, jer je zasluga Akademije scenskih umjetnosti da sam danas ono što sam željela biti. Nadam se da me neće neki mediji povezati s Akademijom kada se budem lošije plasirala. I danas se sjetim puno stvari koje sam naučila dok sam studirala u Sarajevu. Nadam se da su kolege i profesor Miralem Zupčević, u čijoj sam klasi diplomirala, ponosni na mene – poručuje Vilenica.

 Dujam želi svoju mamu

Učešće u takmičenju „Tvoje lice zvuči poznato“ Anin sin Dujam baš i ne odobrava.

- Sinu nije drago što sam dio ovog šoua. Kada dođem u njegov vrtić, dječica se vesele i pitaju: „Jeste li vi ona glumica“?, a on sa strane mrzovoljno gleda. Prekjučer mi je rekao: „Pa super ti je ovaj nastup, ali kad sam te vidio prvi put, povraćalo mi se, i ne sviđa mi se to što imaš na licu“ – govori Vilenica.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.