SARAJEVO

Četvrta večer u Kamernom teatru: Izvedena predstava "Kako zasmijati Boga"

"Dnevni avaz“, kao i u prethodne tri godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu "Avazov zmaj"

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

15.12.2019

Predstava "Kako zasmijati Boga" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Četvrtog dana Četvrtog međunarodnog festivala "Dani Jurislava Korenića" u Kamernom teatru 55 izvedena je predstava "Kako zasmijati Boga" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke. Drama je to u četiri čina o četiri različita perioda od 1980. do 2000 godine, koja se dogodila na četiri važna praznika. Reditelj je Željko Stjepanović.

Publika, među kojom je veliki broj poznatih ličnosti, uživa od četvrtka navečer u istinskim teatarskim poslasticama, a direktor Festivala Emir Hadžihafizbegović ističe da je ovo najbolje izdanje "Dana Jurislava Korenića" do sada.

U toku dana, u Kamernom teatru se, prije igranja predstava, održavaju promocije knjiga prestižnih autora iz cijelog regiona.

Festival traje do 19. decembra, a i ove godine će biti dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju i tekst te nagrade “Žan Marolt” za najboljeg glumca i glumicu. Najtiražniji bh. dnevni list „Dnevni avaz“, kao i u prethodne tri godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu "Avazov zmaj".

Žiri Festivala, kojim predsjedava reditelj Dino Mustafić, a u čijem su sastavu još Izudin Bajrović, Tatjana Peternek-Aleksić, Larisa Sarajlić-Ramović i Kristina Ljevak, donijet će odluku o laureatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.