MANIFESTACIJE

"Stogodišnjica hodoljupca" Zulfikara Zuke Džumhura 29. oktobra u CKM-u

O Zuki Džumhuru govorit će Abdulah Sidran, Dijana Hadžizukić, Senadin Dino Begtašević, Jelena Zimonjić i Benjamin Mušinović

L. K. P.

Manifestacija posvećena sjećanju na bh. putopisca, slikara i karikaturiste

Foto: Promo


Povodom obilježavanja stogodišnjice rođenja Zulfikara Zuke Džumhura, u četvrtak 29. oktobra u 19 sati u velikoj sali JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (CKM), bit će održana manifestacija posvećena sjećanju na bh. putopisca, slikara i karikaturiste.

O Zuki Džumhuru govorit će Abdulah Sidran, Dijana Hadžizukić, Senadin Dino Begtašević, Jelena Zimonjić i Benjamin Mušinović.

  • Obilježavanje stogodišnjice rođenja Zulfikara Zuke Džumhura

    Obilježavanje stogodišnjice rođenja Zulfikara Zuke Džumhura

    Foto: Promo


Putem online platforme lične utiske s posjetiocima podijelit će i Dževad Karahasan, Mišo Marić, Irfan Mensur, Vida Ognjenović, Zehra Alispahić, Nenad Veličković, Jugoslav Vlahović, Alija Pirić, Milan Vlajičić, Esad Bajić, Ines Tanović, Dušan Petričić, Goran Samardžić, Damir Uzunović, Hadžem Hajdarević, Strahinja Strajo Krsmanović i Šejla Šehabović.

Manifestacija "Stogodišnjica hodoljupca" bit će završena izložbom ''Zuko Džumhur'' autora i arhivara Safeta Hebibovića koja će se održati u Fotogaleriji Jelićeva u 20 sati.

O izložbi će govoriti Muhamed Krnjić, Benjamin Mušinović i Dino Džumhur. Organizatori događaja su JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic s partnerima Zavičajni muzej Konjic i UK "Stari Grad" Beograd.

Više o temi Zuko Džumhur

KULTURA SJEĆANJA
Tako je hodao, pisao i govorio Zuko Džumhur
NA VRH

Podijeli članak na