PREDSTAVE

"Prah" humanitarnog karaktera za pomoć ugroženima od potresa

Predstava je rađena pod rediteljskom palicom Miralema Zubčevića, a glavne uloge igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban

Predstava "Prah": Na Teatarskoj sceni Jelićeva u Sarajevu u četvrtak 21. januara u 19 i 30. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

19.1.2021


Na Teatarskoj sceni Jelićeva u Sarajevu u četvrtak 21. januara u 19 i 30 bit će upriličeno izvođenje predstave"Prah"koja će ovaj put imati humanitarni karakter za stanovništvo pogođeno potresima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Za razliku od redovnih igranja, ovaj put izvedba ove duodrame bit će humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je stanovništvu Hrvatske i BiH koje je pogođeno potresima. Predstava je rađena pod rediteljskom palicom Miralema Zubčevića, a glavne uloge igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban.


Predstava je rađena pod rediteljskom palicom Miralema Zubčevića, a glavne uloge igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban. Agencije

-Ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, na adresi Jelića 1. Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen, tako da svi oni koji neće biti u mogućnosti prisustvovati predstavi, a žele biti dio ove akcije, mogu simbolično kupiti ulaznice po cijeni od 10 KM i na taj način dati svoj doprinos. Za dodatne dobrovoljne priloge bit će obezbijeđena kutija za donacije na ulazu u Veliku salu -  saopćili su iz Centra za kulturu i mlade Sarajevo.

Također, posebno su naglasili kako u teškim vremenima, velikodušna djela mogu okupiti zajednice, ublažiti nesreće i tuge, i time napraviti korak naprijed u izgradnji jačeg društva, a i ovaj put, kultura i umjetnost pričaju bitne ljudske priče.

Dodatne informacije u vezi predstave kao i rezervacije mogu se dobiti na telefone: +387 33 232 594, +387 33 232 595, putem Facebooka ili web stranice www.centarkulture.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.