LJEPOTA I MODA

Ljepotice koje su rođene kao muškarci

Ove poznati ličnosti danas su žene

(A. Sm.)

29.7.2014

 

Andrej Pejić je prije nekoliko dana otkrio da je promijenio pol i od sada se zove Andreja. On je u ovom trenutku posljednja poznata osoba koja je promijenila pol, a prije njega to su uradile još neke ličnosti iz javnog života. One su sada ljepotice, a nekada su bili muškarci.

Jenna Talackova

 

 

Jenna Talackova (25) je bila prva osoba koja je promijenila pol a koja je učestvovala na izboru za Mis Univerzuma u Kanadi 2012. Ona je diskvalifikovana iz takmičenja jer nije žena od rođenja, ali je Donald Trump uspio da je vrati u takmičenje. U devetnaestoj godini promijenila je pol nakon više godina hormonskih tretmana. Njen otac je Čeh, a majka Kanađanka. U početku im je oboma trebalo vremena da je prihvate, ali danas ne postoje nesuglasice među njima.


Andreja Pejić

 

 

Andrej Pejić (22) je privukao veliku pažnju medija time što je otvoreno pričao o tome da želi da bude žensko. Prije samo nekoliko dana ta želja mu se i ostvarila. To su primijetili fotografi koji su na njegovom vratu ugledali ogrlicu na kojoj piše Andreja, što je bio njegov signal da je promijenio pol.

 

 

Isis King

 

 

Isis King (28), američki model i modni dizajner, prva je transrodna žena koja se takmičila u emisiji America's Next Top Model i jedna je od rijetkih transrodnih žena koje se najčešće pojavljuju u medijima. Ona se operisala 2009. godine, a prije toga je bila poznata po učešću u emisiji Born in the Wrong Body (Rođeni u pogrešnom tijelu).


Kristina Ferrari

 

 

Za Kristina Ferrari (30) iz Beograda niko ne bi rekao da je nekad bila muško. Ona je zbog promjene pola imala problema sa ocem, s kojim je izgubila kontakt, dok je sa majkom bilo lakše. Prema njenim riječima, njenoj rodbini je bilo teško da shvati kako treba da joj se obraća sve dok nije promijenila pol, ali još uvijek postoje poteškoće kada se radi o porodici njenog dečka, jer im smeta to što je rođena kao muškarac.

Pogledajte je u snimku koji je sama postavila na Youtube:

 

 

 

 

Carmen Carrera

 

 

Carmen Carrera (29), američka reality zvijezda i model, zapravo je rođena kao muškarac, iako danas niko ne bi rekao da je to nekada i bila. Ona se pojavila u trećoj sezoni reality showa RuPaul's Drag Race, gdje je predstavljana kao muškarac, ali je 1. maja 2012. otkriveno da se operisala i da se deklariše kao transrodna žena,piše Žena.blic.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.