LJEPOTA I MODA

Odjeća koju morate imati ove jeseni

S ovim komadima nećete pogriješiti

(A. Sm.)

2.9.2014

Ove sezone, ako je suditi prema mnogim dizajnerskim kolekcijama, klasični stil, ali i damski stil 50-ih ponovno je na modnom horizontu i mami vas na kupovinu ključnih komada odjeće koji će biti u modi ove jeseni...

Kako su svi vjerovatno već svladali modnu lekciju koja nalaže da kupujemo ključne komade koji će trajati nekoliko sezona i uz pravilno kombinovanje osvježiti svaki izgled, vrijeme je da nabavite deset ključnih komada za ovu jesen.

S ovim komadima odjeće nećete pogriješiti:

Damska uska suknja viskog struka

Ako u svom ormaru nemate ovu suknju, znate da je vrijeme da nabavite jednu. Možete je nositi na poslu, ali i za izlaske. Uz visoke štikle i “clutch” torbicu, slobodno možete stati i čekati da vam muškarac otvori vrata. U njoj ćete odisati elegancijom, profinjenošću i ozbiljnošću.

Jakna zaobljenih ramena

Ako je suditi prema modnoj kući Louis Vuitton, ovo je najbolji dio odjeće u koji možete investirati ove sezone. Kad je izrada u pitanju, tražite kvalitet, a dizajn može biti različit. Od jaknica s dugmićima do onih potpuno jednostavnih - sa rajsferšlusom.

Pleteni džemperi

Odjeća koja odiše udobnošću i toplinom ponovno je hit. Napravljeni od kašmira i vune, pleteni i mekani, džemperi odlično idu uz pantalone i instant “podižu” cijelu kombinaciju.

Hlače malo šireg kroja

Zaboravite na “skinny jeans”. Ove sezone nose se šire hlače androgenog izgleda koje će šik izgledati uz mušku košulju, a sa njima možete slobodno kombinovati pletene džempere.

Čizme do članaka

Ukoliko već niste nabavile ovaj trendi komad, pravo je vrijeme. Ove sezone nose se cipele do članaka pune pete. Kada ih isprobate, osjetit ćete njihovu snagu. Moćne i ujedno seksi, idealne su za nadolazeću jesen.

Crveni kaput

Za one hrabre, koji žele da prate trendove, neminovna je kupovina crvenog kaputa, po mogućnosti malo veće veličine. On čini vaše noge vizualno mršavijim i odaje modnu hrabrost, a ukoliko želite da budete primjećeni, pun je pogodak.

Mala bijela torba s ručkom

Mala, elegantna, upečatljiva, ova torbica je hit sezone.

Nešto tamnoplavo ili sivo

Svejedno je radi li se o kaputu, hlačama ili džemperu, ove dvije boje pun su pogodak ove jeseni, piše B92.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.