LJEPOTA I MODA

Mireia Lalaguna iz Španije nova Miss Svijeta, naša Marijana Marković nije među top 20

Pratilje djevojke iz Rusije i Indonezije

Redakcija

19.12.2015

Za zvanično najljepšu ženu na svijetu u 2015. godini proglašena je Mireija Lalaguna (23) iz Španije, dok su na finalnoj večeri izbora za Miss Svijeta, koja se održala u kineskom gradu Sanja, za prvu i drugu pratilju proglašene djevojke iz Rusije i Indonezije.

"Samo zato što sam lijepa izvana, ne znači da ne posjedujem i unutrašnju ljepotu“, kazala je ona u govoru prilikom preuzimanja krune od prošlogodišnje pobjednice iz Južne Afrike.

Ona je, kao i djevojke koje su se plasirale u top 5 imala svoj govor i prije proglašenja u kojem je obrazložila zbog čega treba da pobijedi."Mislim da ja treba da budem sljedeća mis svijeta zato što vjerujem u snažne žene.Takođe, mislim da imam nešto u svom srcu zbog čega se uvijek trudim da dam najviše što mogu. Zaista vjerujem i u ljepotu sa svrhom, što je slogan ovog takmičenja i nadam se da ću nastaviti njegovo ispunjavanje", ispričala je ona tada.

Za mis Top Model, proglašena je takmičarka iz Španije, za mis Sport djevojka iz Nambije, za najtalentovaniju je proglašena mis Gvajana, dok je zbog humanitarnog angažmana nagrađena mis Indonezije, titulom „Beauty with a Purpose“.

Predstavnica Bosne i Hercegovine Marijana Marković nije se uspjela plasirati u prvih 20.

Ovogodišnji izbor za Miss svijeta, u kojem je učestvovalo 114 djevojaka, nije prošao bez kontroverze.

Naime, Kanađanka Anastasia Lin izbačena je sa takmičenja zbog toga što je javno govorila o kršenju ljudskih prava u Kini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.