TRENDOVI

Živi koral – favorit u 2019. godini!

Da je to boja namijenjena odvažnim damama, koje uživaju da budu u centru pažnje, najnovijim izdanjima potvrdile su Dženifer Lopez i Džidži Hadid

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

25.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Živahna, ali nježna boja korala potpuno će dominirati u 2019. godini, poručili su modni stručnjaci. Simbolizirajući urođenu potrebu za optimizmom i radosnim življenjem, živi koral utjelovljuje želju za razigranim izrazom.

Ružičasto-narandžasti tonovi sa zlatnim podtonom obećavaju da će naš stil 2019. godine biti življi, svjetliji i dinamičniji. Mnogi dizajneri već su predvidjeli ovaj trend u kolekcijama za proljeće 2019. godine.

Osnovne nijanse

Društveni i živahni, energični i životno afirmirajući, šarmantni i privlačni, koloristi ne ispuštaju komplimente! Zato ovu boju mnogi već uveliko koriste i nose, ne čekajući Novu godinu!

Da će boja korala biti apsolutni favorit i hit u 2019. godini te da je to boja namijenjena odvažnim damama koje uživaju da budu u centru pažnje, najnovijim izdanjima potvrdile su Dženifer Lopez (Jennifer) i Džidži Hadid (Gigi Haddid).

Manekenka je prva prošetala od glave do pete obučena u boju korala, koja je mješavina narandžaste i crvene. Pantalone s čipkom na donjem dijelu nogavica iskombinirala je s košuljom koja je imala zakopčano samo jedno dugme, a preko je prebacila mantil. Cjelokupnom utisku doprinijele su i čuvene lubutenke.

Lopez se, s druge strane, odlučila za nešto drugačiji stil. Pripijenu haljinu midi dužine uklopila je sa mantilom i salonkama.

Živi koral je losos, topli, svijetli, romantični, ali ne tako jednostavan ton. Ovu nijansu nije tako lako kombinirati, ali je moguće. Izgleda dobro, ističu modni znalci, sa roze, žutom i blijedoplavom, kao i s cijelim nizom osnovnih nijansi. To će nam u narednoj sezoni “it djevojke” pokazati svojim primjerima.

Protiv melanholije

Koralna se može nositi od glave do pete, a mogu je nositi i oni koji žele da dodaju svijetle akcente svom stajlingu.

U tmurnom zimskom vremenu, kad nedostaju svijetle boje i solarna toplina, živi koral pomoći će u borbi protiv bluza i melanholije.

Stoga ne čudi da se boja korala na pisti često pojavljivala. Prema svemu sudeći, dizajneri su, također, sanjali da posmatraju zalazak Sunca na nekim tropskim otocima ili podvodnim šetnjama između koralnih grebena.

Svaka sezona donosi nove inovativne trendove koje brojne trendseterice i zaljubljenice u modu teže da prate. Iako su pojedine namijenjene samo revijima visoke mode, dobar dio odjeće može se nositi svakodnevno ukoliko imate dovoljno hrabrosti.

Najpopularnija boja šminke

Koralna je odavno i jedna od najpopularnijih boja šminke, jer ju je laskavo i lagano nositi, ali i daje bolji izgled. I dok će se mnogi proizvodi zasnovani na ovoj boji tek proizvesti 2019. godine, postoje mnoge već dostupne nijanse, koje mogu pomoći da se ova boja godine uključi u svačiju make up rutinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.