MODA I KORONAVIRUS

Umjesto kultnih mantila, Burberry u svojim tvornicama počinje proizvoditi maske

Tvornicu za proizvodnju kultnih mantila prenamijenili u tvornicu za proizvodnju zaštitnih maski

"Burberry" umjesto matila počeli proizvoditi maske. Agencije

Avaz.ba

31.3.2020

Britanski luskuzni brend "Burberry" priključio se borbi protiv koronavirusa, ali i protiv siromaštva te finansiraju razvoj vakcine.

Dok pandemija koronavirusa polako mijenja i modni svijet, sve više modnih brendova svoje tvornice pretvara u pogone za proizvodnju zaštitnih maski i odijela, dok kozmetički brendovi proizvode sredstva za dezinfekciju ruku. 

Pomoći se priključio i "Burberry" koji će donirati 100 hiljada hirurških maski britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, a tvornicu za proizvodnju kultnih mantila u Jorkširu prenamijenili su u tvornicu za proizvodnju zaštitnih maski namijenjenih pacijentima u britanskim bolnicama, piše "Vogue". 

Osim toga, luksuzni se britanski brend obvezao i finansirati istraživanje o vakcinama na Univerzitetu Oksford.

- Univerzitet Oksford bilježi velike uspjehe u otkrivanju vakcine za hitne slučajeve, a njihova vakcina za COVID-19 trebala bi se početi testirati idućeg mjeseca - napisali su na društvenim mrežama. 

Nadalje, brend planira surađivati s inicijativama "FareShare" i "The Felix Project", kako bi pomogli u problemu siromaštva, koji se pojačao zbog pandemije koronavirusa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.