ZA RAZLIČITE PRILIKE

Dizajnira haljine koje se mogu nositi na čak 11 različitih načina

Neke njene haljine mogu se oblikovati na 11 različitih načina, što ih čini savršenima za nošenje u različitim prilikama

Dizajnira haljine koje se mogu nositi na čak 11 različitih načina. INSTAGRAM

A.F. /Metro

15.12.2020

Nigerijska modna dizajnerica Oyinda Akinfenwa (22) smislila je cool koncept - njezine haljine mogu se nositi na više različitih načina za različite prilike.

Neke njene haljine mogu se oblikovati na 11 različitih načina, što ih čini savršenima za nošenje u različitim prilikama. Iako ponekad i u trgovinama možete kupiti takve haljine, Oyindine mogućnosti puno su raznolikije.

Ona je otvorila i vlastitu liniju odjeće - Janore, kako bi svoje kreacije ponudila javnosti. U početku je počela eksperimentirati s dodatnim materijalom kojeg je koristila za prikrivanje određenih područja i tako je došla do ideje da se svaki komad odjeće može oblikovati na više različitih načina.

Oyinda ima i malu tvrtku koja isporučuje prekrasne haljine širom svijeta, s početnim cijenama od oko 65 KM

- Haljine su uvijek vrlo proračunate jer čak i jedna pogreška može pokvariti cijeli 'outfit'. Potrebno je puno proračuna da bi haljina savršeno funkcionirala i bila oblikovana na nekoliko načina. Za neke haljine postoje dodatni materijali, ali za neke se pobrinem da ne morate dodavati dodatni rukav ili tkanine, tako da nije previše teško razumjeti i stilizirati - rekla je ova modna dizajnerica koja je sasvim slučajno počela dizajnirati ovakve haljine

- Isprobala sam jednu haljinu i pomislila što ako je zapravo mogu oblikovati na drugačiji način. Pokušala sam i uspjelo je pa sam to podijelila na društvenim mrežama i ljudi su komentirali da je cool, pa sam nastavila pokušavati i tako se cijela stvar pretvorila u posao - zaključila je Oyinda, a piše Metro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.