TRIKOVI

Napravite lokne na jednostavan način bez zagrijavanja kose

Zdraviji i lakši način uz pomoću kojeg možete da napravite zanosne lokne

A. Fazlić

Kosu počešljajte i razdijelite je na dva dijela, desni i lijevi

Foto: Ilustracija


Mnogi za kovrdžanje koriste peglu, figaro, četke za kosu ali postoje i zdraviji i lakši način uz pomoću kojeg možete da napravite zanosne lokne.

Ako znojenje, bol u ruci i oštećena kosa jesu nešto sa čime se susrećete, bićete srećni da znate da ima i nekoliko drugih načina na koje možete da napravite lokne, a nedavno je apsolutni hit postalo uvijanje kose pomoću marame. 

Kosu počešljajte i razdijelite je na dva dijela, desni i lijevi. Na tjeme centrirajte maramu i krajeve pustite da padaju sa strana preko kose, oko toga ćete uvijati kosu.

Uzmite prvo jedan pramen kose, zavijte ga oko marame, potom uzmite drugi pramen iste debljine kao što je prvi, dodajte prvom i ponovo zavijte oko marame. Ponavljajte ovaj postupak sve dok vam na toj polovini ne nestane kose. 

Završetak možete da zavežete gumicom, a isti postupak ponovite i na drugoj strani glave. 

Potom, svaku stranu uvijte uz glavu u pužić i zakačite ukosnicama da se ne pomjera. Pojedine influenserke preko kose stave steznik ili štramplice kao kapu kako bi dodatno učvrstile kosu. Ukoliko nemate maramu, možete umjeto nje da koristite i pojas od bademantila ili štramplice.

Opis: Jednostavne lokne

YOUTUBE

Više o:

Lokne Kosa
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na