MAKSIMALIZAM

Dugine boje: Novi modni trend s TikToka

Dokazano je i da boje mogu pozitivno uticati na raspoloženje

Dokazano je i da boje mogu pozitivno uticati na raspoloženje. ILUSTACIJA

A. F.

20.5.2021

Čini se kao da je proljeće ove godine odlučilo odgoditi svoj dolazak, a vremenska prognoza ovih dana više  podsjeća na jesensku nego na proljetnu. Dok sanjarimo o toplijim i sunčanijim danima, dozu razigranosti u sive kišne dane uvijek možemo unijeti veselim odjevnim komadima.

Ovih se dana na TikToku pojavio jedan novi modni trend, tzv. 'rainbow maksimalizam', što bi u doslovnom prijevodu značilo – maksimalizam u duginim bojama.


Mnogi smatraju da su minimalizam i neutralni tonovi predugo vladali modnim svijetom i da je sada napokon stigao trenutak za nešto živahnije. Znamo da se o ukusima ne raspravlja i da će među nama uvijek biti onih koji su više skloni neutralnim tonovima, no ovo je odličan trend za sve kojima su dosadile nude boje te žele unijeti malo živahnosti u svoje svakodnevne kombinacije.


Nakon teške i izazovne godine koja je iza nas, nimalo ne čudi činjenica da svi žude za optimizmom i da nas privlače jarke boje koje simboliziraju dolazak nekih boljih i veselijih dana. Dokazano je i da boje mogu pozitivno uticati na raspoloženje pa ako se ovih dana osjećaš pomalo anksiozno, možda bi trebala isprobati ovaj modni trend.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.