DODATNA NJEGA

Kako pospješiti djelovanje maske za kosu?

Idealno bi bilo držati masku do 20 minuta i to ispod peškira, odnosno bilo čega što može stvoriti toplinu

Ovisno o tipu kose i njezinim potrebama važno je odabirati odgovarajuću masku. PINTEREST

A. F.

20.8.2021

Kada je njega u pitanju, ljeti je nekako sav fokus stavljen na njegu kože, no ona nije jedini dio tijela koji je neprestano izložen sunčevim zrakama. Kosa kao takva zaslužuje jednaku pažnju u njezi, a kako bi ovo ljeto izbjegli njezinu suhoću i otežano stiliziranje, maske za njezinu njegu istaknule su se kao 'must have' proizvod baš svake kozmetičke police!

Koliko god uživali u toplim sunčevim zrakama, naša kosa u istima i ne uživa toliko. Tako već na samom početku ljeta kosa postaje poprilično suha, beživotna i toliko zahtjevna za stiliziranje da većinu toplih dana provedemo noseću ju zavezanu u visoki rep ili punđu te čekamo kraj ljeta da ju više manje ošišamo. No, taj težak rez  nije jedina opcija koja nam preostaje u ljetnim mjesecima i to zahvaljujući hranjivim maskama koje kao takve zaslužuju svaku našu pažnju. 


Ovisno o tipu kose i njezinim potrebama važno je odabirati odgovarajuću masku, a njezino djelovanje možete poboljšati jednim vrlo jednostavnim, ali izrazito učinkovitim trikom.

Naime, nakon što nanesete masku duž svoje kose, ostavite ju da se neko vrijeme upija. Idealno bi bilo držati masku do 20 minuta i to ispod peškira, odnosno bilo čega što može stvoriti toplinu. Pod toplinom će se maska bolje upiti i kosa nahraniti duž cijele njezine dlake, a nakon nanošenja izgledat će kao da 'puca' od zdravlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.