NJEGA

Kada je pravo vrijeme za korištenje krema protiv bora?

Iako su bore posljednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posljedica gubitka elastičnosti i tonusa kože

Koža lica oslikava stil života. PINTEREST

A. F.

2.9.2021

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladoliki izgled.

Ali, često u svojoj nezi lica zaboravimo na “neprijatelje” našoj koži – bore, koje se pojave kada ih najmanje očekujemo!

Kao i kod svakog dolaska nenajavljenog gosta, tako i bore u nama izazivaju određenu frustraciju, a ovi prvi znakovi starenja mogu se pojaviti u trenutku kada se osjećamo kao da smo tek počeli živjeti i najčešće se pojavljuju na području oko očiju.

Iako su bore posljednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posljedica gubitka elastičnosti i tonusa kože. Ali, taj ishod možete ublažiti pravilnom njegom lica koja mora krenuti na vrijeme!

Zato, ne čekajte prve bore na svome licu da bi u svoju beauty rutinu uključili preparate koji će preuzeti na sebe bitku protiv bora, već vodeći se onom poznatom “bolje spriječiti, nego lečiti”u svojoj 26-toj godini krenite s njegom te odložite njihov dolazak.

U kasnijim dvadesetima dvije kreme su potrebne kako bi odložili nastanak bora na vašem licu, pa koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine i hranjivu noćnu kremu koja će dodatno nahraniti vašu kožu i održati njenu elastičnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.