UMJESTO DA BACIŠ

Uz pomoć sjenila za oči možeš napraviti lijepu manikuru

Svi imamo neke palete i boje sjenila koje ne koristimo. Možda će ti poslužiti za ovo!

Koristite sjene za manikuru. TikTok / Printscreen

M. Z.

23.4.2023

Novi trik s TikToka koji moraš isprobati! Kada lakiraš nokte, kako bi dobila lijep i malo drugačiji dizajn, umjesto samo lakova, koristi i sjenila za oči. Nije teško, a sigurno imaš neka sjenila koja ti ionako ne trebaju.

Super trik

Možda zvuči malo čudno da ideš stavljati sjenila na nokte, ali kada vidiš rezultate, htjet ćeš isprobati. Pogotovo ti ovo može biti super trik ako imaš doma neku paletu sjenila s jarkim i šarenim bojama, a zapravo ju na očima ne koristiš skoro nikada ili baš nikada. Umjesto da ti paleta samo stoji ili završi u smeću, možeš ju probati iskoristiti ovako.

Dizajni koje smo vidjeli da trendaju na TikToku izgledaju baš proljetno i ljetno. Dobra je stvar što i ovo stvarno nije teško napraviti kod kuće. Treba ti samo neki lak koji je proziran ili neke svijetle nijanse da se na njemu onda i vide boje sjenila koje ćeš dodati.


@simlynail Eyeshadow is so easy to use for gel nails 🫠 minimal mess, easy to clean, vibrant colours, so you can get really creative with it 🥹🩷🩵 #nailinspo #airbrushnails #nailpolish #nailsathome #naildesign ♬ More Than A Woman - SG's Paradise Edit - Bee Gees & SG Lewis

Preko nokta bi najprije trebala staviti neki bazni lak za nokte, a onda s četkicom s kojom i inače stavljaš sjenila, staviti ih na nokte. Ne možeš baš s četkicom povlačiti boju po noktu jer će sve izgledati neuredno, već je pametnije tapkati kao što to možeš vidjeti i na videu. Nemoj čekati da ti se baza osuši jer se onda sjenila neće uhvatiti. Kada staviš svoj bazni lak, pričekaj mrvicu, ali dok je još malo mokar, kreni stavljati sjenila. Na kraju, samo preko svega stavi prozirni lak i to je to.

Prozirni lak

Da bi sve izgledalo još ljepše, možeš dodati preko i prozirni lak sa šljokicama! To će manikuri dati poseban izgled. Neki čak nakon svega toga još s tankim kistom dodaju i detalje.

Ovo je dobar način kako iskoristiti stare palete sjenila kojima je odavno istekao rok trajanja i ne bi ih trebala stavljati na oči. Nekima ove manikure ne uspiju zbog korištenja pogrešnog laka pa se nemoj obeshrabriti ako iz prve ne bude to to. Savjet koji ti može pomoći je da samo promijeniš lak koji stavljaš na sjenila, nekada je bolje staviti bazni lak preko sjenila pa tek onda „top coat“.

@phoebesummernails Eyeshadow nail hack! How to create the perfect airbrushed effect 💖 #nailtok #nailinspo #nailhack #nailtutorial #valentinesnails #blushnails ♬ Escapism. - Super Sped Up - RAYE
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.