PLUS SAJZ MANEKENKA

Ešli Grejem poručuje: Djevojka s oblinama ove tri stvari mora imati u ormaru

Da biste se osjećali lijepo i samouvjereno

Ešli Grejem - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

23.7.2023

Kako izgledati lijepo i osjećati se samouvjereno, najbolje zna popularna manekenka Ešli Grejem (Ashley Graham)

Bez sumnje je najpoznatiji i najuspješniji plus sajz model na planeti, i to već godinama!

Ova ljepotica veoma je popularna među dizajnerima, ali je još omiljenija na društvenim mrežama, pa je tako na Instagramu prati skoro 20 miliona ljudi.


Ešli je pobrala mnogo simpatija kako svojom ljepotom i darom za poziranje tako i beskrajnim samopouzdanjem i činjenicom da ne da zlonamjernim komentarima da je dotaknu. Ponosno pokazuje strije, celulit i svaki milimetar svog tijela, koje "pakuje" u konfekcijski broj 46.

Kako je priznala u jednom intervjuu, na početku karijere nije bila toliko samouvjerena i bilo joj je teško da se snađe u brutalnim i nametnutim standardima ljepote, te je jednom prilikom pozvala majku i rekla joj da odustaje od modelinga.

Ipak, nije ostala vjerna ovoj odluci, ojačala je i uspjela da izgradi karijeru za divljenje.

– Prestala sam da poredim sebe sa drugim ženama i da se takmičim sa njima. Zapravo, tada sam počela da se fokusiram na ono što radim, kako da utječem na svoju karijeru. I – bum! Počela sam da nadmašujem samu sebe. Moja karijera je bila sve uspješnija, mogla sam da dobijem sve što bih poželjela – ispričala je Ešli.

U skladu sa svojim samopouzdanjem, Ešli Grejem često pozira obnažena i, naravno, ne libi se da obuče baš sve što poželi! Mini suknja, pripijena haljina, dekoltirane košulje... nema razloga da i ona ne uživa u svemu tome jer se svojim tijelom samo ponosi!

Kako je jednom prilikom objasnila, jedan od njenih trikova za jaču vjeru u sebe jeste i njen lični stil, koji joj pomaže da se osjeća opuštenije i samopouzdano u javnosti, kada su sve oči uprte u nju.

Ešli Grejem tako kaže da, vođene njenim primjerom, sve djevojke sa jačim oblinama treba da imaju:

- crne farmerke skinny kroja,

- predimenzioniranu bijelu majicu koja prekriva struk

- crnu bajkersku kožnu jaknu.

Kako je Ešli objasnila, gornji dio odjeće može, osim majice, da bude i košulja ili bluza, ali je važno da ona bude makar za broj veća.

S obzirom na to da uvijek uzimamo odjeću u svojoj veličini, bijela boja ne stoji uvijek laskavo. Ako je, međutim, zamijenimo nešto većom, ovakva košulja podsjeća na komad koji smo pozajmile od supruga ili dečka i čini odijevnu kombinaciju znatno ležernijom, a figuru vizuelno užom.

Što se tiče skinny farmerki, one su model pantalona koji uspješno odolijeva uprkos rastućem trendu vrećastog džinsa, a za krupnije djevojke su sjajan način da istaknu svoj urođeni seksepil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.