VIRALAN VIDEO

Žena koja prkosi dubinama, ali i ajkulama: Pozira u haljini dok morski predatori oko nje plivaju

Kimber Kiefer je stručnjakinja za zadržavanje daha

Kimber tokom snimanja nosi elegantne haljine. YouTube

E. Ag.

10.8.2023

Na YouTubeu je osvanuo snimak žene koja ne samo da se bori s dubinama, jer nije u ronilačkoj opremi, već i s morskim psima, a sve za potrebe za snimanja.

Na snimku, koji izgleda kao live-action verzija „Male sirene“, Kimber Kiefer (44) pozira na ostacima potonulog broda dok oko njega pliva nekoliko morskih pasa. Ona nosi elegantne haljine koje lebde u vodi uz njenu dugu kosu.

Kimber Kiefer je zapravo stručnjakinja za zadržavanje daha, a pokazala je i da se ne boji morskih pasa na snimku koji je njen suprug Ken Kiefer (53) snimio na Bahamima i u Meksiku, prenosi DPA.

- Uvijek me oduševe sve stvari koje Kimber uspije napraviti tokom ovakvih snimanja - kazao je Ken.

On je objasnio da su se na ovaj korak odlučili kako bi pokazali da morski psi nisu toliko opasni kako se to prikazuje u medijima.

- Morski psi ni u kom slučaju nisu štenci, ali mi nismo njihov glavni izvor hrane: sve dok se ne ponašamo kao plijen i slijedimo sigurnosne smjernice, morski psi nas ne tretiraju kao takve – rekao je Ken.

On je otkrio da Kimber drži dah nekoliko minuta u svakoj rundi snimanja, a zatim joj sigurnosni ronilac daje zrak na dubinama između 18 i 90 stopa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.