SVE JE MOGUĆE

Pod njom su stolice pucale zbog težine: Danas je bodibilderica koja je mnogima inspiracija

U jednom periodu života imala je više od 200 kilograma, visok krvni pritisak, probleme s disanjem i konstantne bolove u leđima i zglobovima

Džesika Fero - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ag.

17.11.2023

Džesika Fero (Jessica Ferro, 34) dugo je mučila muku zbog debljine. U jednom periodu života imala je više od 200 kilograma, visok krvni pritisak, probleme s disanjem i konstantne bolove u leđima i zglobovima.

Na dnevnoj bazi unosila je 6.500 kalorija, što je trostruko više nego što je zdravoj odrasloj osobi preporučeno da unese. Znala je da pojede dvije pizze za jedna obrok i da sat kasnije opet ogladni.

Ali, kad je njen otac, koji je također bio gojazan dobio srčani udar, Džesika se trgnula i riješila da okrene novu stranicu u životu.

- Zbog viška kilograma imala sam niz neprijatnih situacija u životu. Dešavalo mi se da polomim namještaj na koji sjednem, nisam mogla da pronađem garderobu, a u avionima su me ismijevali što nisam uspijevala da se smjestim na jedno sjedište. Ali ništa me nije tako pogodilo kao očeva smrt. Preminuo mi je pred očima i to je bio strašno veliki udarac, ali i poziv na buđenje - priča Džesika za britanski San.

U trenutku kad je riješila da promijeni nezdrave navike bila je anksiozna, depresivna i ujedno je mrzila svoje tijelo. Godinu poslije očeve smrti, 2018. otišla je na operaciju želuca, jer mršavljenje neoperativnim putem nije dolazilo u obzir zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Bila sam morbidno gojazna, ljudi su me gledali sa žaljenjem, a muškarci su bježali od mene govoreći da ne žele da izlaze sa debelim djevojkama. Poslije operacije želuca morala sam da idem i na operaciju uklanjanja viška kože – otkriva Džesika.

Ovaj drugi zahvat ne bi ni trebalo da čudi, jer je na operaciju otišla sa 228 kilograma, a danas ima nešto manje od 80.

Pored promjene navika u ishrani, počela je da trenira u teretani i za pet godina došla do figure na kojoj joj mnogi čestitaju. Čak se pojavila i na izboru za Miss fitness.


- Ponosna sam na to što sam postigla i želim da inspirišem druge da ne odustaju od svojih snova. Dok sam bila gojazna, nisam imala energije ni samopouzdanja. Sad mnogo više cijenim život. Emotivno sam ispunjena i mislim da to zaslužujem - kaže Džesika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.