PARIZ

Tokom revije Viktorije Bekam nastao haos: Na pistu izašle aktivistice

Bile su obućene u kratke majice s porukom "Okrenite leđa životinjskoj koži" i "Životinje nisu tkanina"

Dejvid i Viktorija Bekam. AP

D. R.

2.3.2024

Aktivistice za prava životinja iz PETA-e u petak su prekinule reviju Viktorije Bekam (Victoria Beckham) koja se održavala u Parizu u sklopu Nedjelje mode. 

Dok su manekenke šetale pistom, aktivistice su se popele na nju, a u rukama su držale transparente na kojima je pisalo "Viva Vegan Leather".

Bile su obućene u kratke majice s porukom "Okrenite leđa životinjskoj koži" i "Životinje nisu tkanina". 

Pripadnici osiguranja ubrzo su ih ispratili iz dvorane u kojoj se održavala revija. No, dok je Viktorija Bekam na kraju revije pozdravljala publiku, još se jedna aktivistica uspjela probiti na pistu s istim plakatom.

Bekam je na reviju stigla na štakama zbog ranije povrede iz teretane, a u Parizu je izložila svoju najnoviju kolekciju za jesen/zimu. Bivša spajsica na pariškoj Nedjelji mode debitirala je 2022. 

Revija je održana u hotelu "Salomon de Rothschild" iz 19. stoljeća, nedaleko od Elizejskih poljana. Iz prvog reda Viktoriju su bodrili njen suprug Dejvid (David) i djeca Romeo, Bruklin (Brooklyn) i Harper.

Pariška Nedjelja mode traje do 5. marta, a na njemu svoje modne kolekcije predstavljaju najpoznatiji svjetski modni brendovi poput Chanela, Diora, Hermesa i Louisa Vuittona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.