NJEGA TIJELA

Vrijeme je za proljetnu pedikuru: Osvježite stopala kupkom od čajevca

Lakiranje noktiju obavite kad se krema potpuno upije

Nemojte koristiti žilet za pete. Screenshot

11.4.2024

Ako inače jedva dočekate prve toplije dane da biste uskočili u sandale, vrijeme je za prvu temeljitiju proljetnu pedikuru.

Kupka za stopala

Namočite noge u toplu kupku s dodatkom morske soli i (ili) pjene za njegu stopala.

Birajte onu s dodacima poput kadulje i čajevca jer djeluju protuupalno. Dignite nogu na stolčić i odrežite nokte, pazeći da ih ne režete preduboko sa strane.

Oblikujte ih turpijom. Odrežite zanoktice koje vire i potisnite ih prema noktu pa se posvetite drugoj nozi. Još malo namočite stopala pa sastružite tvrdu kožu s peta. Koristite kamen, izbjegavajte oštre turpije ili moderne strugalice sa žiletom jer se možete povrijediti.

Potom obrišite noge peškirom i nanesite kremu za njegu stopala. Dobar izbor su one s dodatkom uree jer doprinose zadržavanju vlage.

Uređivanje noktiju

Lakiranje noktiju obavite kad se krema potpuno upije.

Prvo nanesite njegujući bazni lak pa onda onaj u boji. Ovog proljeća u modi su svijetle boje u hrabrim nijansama, od izrazito ružičaste, tirkizno zelene, metalik plave, ljubičaste koja se prelijeva u tonovima i slično.

Ako volite bijeli lak, birajte one s blagim pastelnim tonovima. Nanesite ga u dva sloja, no pazite da se u međuvremenu dobro osuši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.