VRIJEME JE ZA PLAŽU

Budite hrabriji: Pet najčešćih grešaka koje pravite prilikom biranja kupaćeg kostima

Kad kupujete kupaći kostim, pripazite da bude malo uži

Birajte ono što vam se sviđa. style100etikt.com

Z. K.

19.6.2024

Rijetko ko se ne raduje ljetnjoj sezoni i ne priželjkuje duge, tople dane na plaži. Međutim, kao i svaki period godine i ovaj nosi svoje probleme, uglavnom vezane za izbor kupaćeg kostima. Kada kupujete kupaći kostim, trebalo bi da imate na umu nekoliko najčešćih grešaka. A evo koje obavezno morate da izbjegnete:

Ne kupujte "malo veći" kupaći kostim

Zbog straha od isticanja navodnih problematičnih područja, mnoge žene kupuju bikini ili kupaći kostim koji je previše širok. To nije dobra ideja, jer se tkanina dodatno rasteže u vodi. Često nošenje također će da ga brzo proširi. Dakle, kad kupujete kupaći kostim, pripazite da bude malo uži, a ne preširok - tada ćete ga mnogo duže nositi.

Ne ističete svoje adute

Kupaći kostim je kupljen, ali ne osjećate se prijatno u njemu. Možda ste se kupujući previše vodili novim trendovima, a ne mnogo važnijim činjenicama. To može da vas isfrustrira tokom kupovine i da rezultira pogrešnim izborom. Postoji veliki izbor stilova kada su u pitanju trendovi kupaćih kostima, koji naglašavaju različite dijelove tijela. Zato razmislite šta vam se posebno sviđa na vašem tijelu i prema tome odaberite model.

Prekasno krećete u potragu

Novi trendovi odjeće za plažu uvijek dolaze u prodavnice od aprila. Ako u potragu krenete tek u avgustu, nećete imati sreće i dobit ćete samo robu koju niko drugi nije htio. Zato, ako postoje određene marke čije kupaće kostime volite, pretplatite se na njihov newsletter - tada ćete biti u toku sa svim novostima.

Uvijek kupujete crne kupaće kostime

Naravno, crna je uvijek laskava - ali također može vrlo brzo da izgleda dosadno. Osim toga, crna brzo izgleda i prilično oštro, posebno na blijedoj koži. Zato budite hrabriji! Nakon što pronađete svoj savršeni kroj, također možete da eksperimentišete sa bojama i uzorcima. Uostalom, odjeća za plažu trebalo bi da ima jednu stvar: da bude zabavna i da učini vaše vrijeme na plaži još prijatnijim.

Imate nerealna očekivanja

Svakodnevna promatranje savršeno građenih djevojaka na Instagramu i slično lako dovede do frustracije pri isprobavanju kupaćih kostima - uvijek imate u glavi kako bi tijelo za plažu trebalo da izgleda. Ipak, nemojte se ni u kom slučaju upoređivati s drugima. Lijepi ste baš takvi kakvi jeste!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.