GOVOR TIJELA

Suptilni znakovi da vam partner laže

Lažljivac će podsvjesno pokušati blokirati zvuk laži koju vam govore

Prema stručnjacima za govor tijela, ima nekoliko vrlo suptilnih znakova na koje treba paziti. ARHIV

A. F. / The Sun

4.1.2021

Prema stručnjacima za govor tijela, ima nekoliko vrlo suptilnih znakova na koje treba paziti. Ako partner trlja nos, dodiruje vrat ili zatvara oči, vrlo je vjerojatno da vam ne govori istinu.

U nastavku je navedeno pet najčešćih znakova da vam partner laže prema gore navedenim stručnjacima za govor tijela.

1. Trljanje uha 

Lažljivac će podsvjesno pokušati blokirati zvuk laži koju vam govore; ili mogu trljati uho kako bi vas odvratili od činjenice da prekidaju kontakt očima i odvraćaju pogled od vas dok razgovarate. Vaš partner također može povući ili saviti uho što također može signalizirati da je čuo dovoljno i da ne želi nastaviti razgovor.

2. Pokrivanje nosa

Ključni znak na koji treba paziti je lagano trljanje dna nos, dok su prsti više preko usta, što znači da pokušava prikriti neistine koje izgovara.

3. Dodirivanje usta

Dodirivanje usta često se može nesvjesno koristiti za suzbijanje onoga što lažljivac govori. Ova je gesta ponekad prikrivena lažnim kašljem.

4. Trljanje vrata

Neki ljudi mogu povući ovratnik ili trljati zatiljak dok lažu. To može biti zato što lažljivac doživljava trnce u vratu i licu kad iznosi neistine, kao i osjećaj vrućine ili znojenja.

5. Zatvaranje očiju

Posljednji trik kako da utvrdite laže li vas partner je da zamijetite je li zatvorio oči ili skrenuo pogled kad vam se obratio. Muškarci će nastojati energičnije trljati oči ako su laži koje izgovaraju velike, dok će se žene vjerojatnije dirati ispod oka i gledati prema gore, piše The Sun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.