LJUBAVNI ALARM

Kako da prepoznate da je došao kraj vašoj ljubavi

Ovo su signali da se ste blizu raskida

A. Zukić

Sve se može popraviti

Foto: Unplash.com


Živite kao cimeri, a ne kao par

Ovo se često dešava kada ste duže vrijeme u vezi i poslovne ili bilo koje druge obaveze postanu prioritet. Naravno da ne možete da zapostavite posao ili ostavite frižider bez hrane, ali kada ste posljednji put proveli kvalitetno vrijeme kao par? Ukoliko zaista želite da spasite svoju vezu isplanirajte zajedničke sate u kojima ćete zaista uživati.

  • Isplanirajte zajedničko vrijeme

    Isplanirajte zajedničko vrijeme

    Foto: Unplash.com


Više se ne smijete zajedno kao prije

Zabava i smijeh su glavni sastojci svake zdrave veze. A ukoliko se svakodnevno ne nasmijete bar nekoj njegovoj šali ili zajedničkoj uspomeni, u ozbiljnom ste problemu. Par koji je izgubio želju za smijehom i ne raduje se zajedničkim trenutcima je par koji je već odavno završio i samo je pitanje kada ćete to sebi i priznati.

Ne možete da se oslobodite negativnih misli o vašoj budućnosti

Negativne emocije su nadjačale pozitivne trenutke i koliko god da se trudite da ne vidite sve loše, jednostavno to je jednostavno jače od vas. Čak i kada partner čini sve kako bi vas usrećio, vi to ne primjećujete ili tumačite kao nešto loše. Ako je ovo vaš slučaj, vjerovatno vam je potrebno savjetovanje ljubavnog terapeuta. On će vam pomoći da razumijete vaš odnos, saznate uzroke problema u vezi i način da ih uklonite. I što je najvažnije, pričajte sa svojom jačom polovinom, pokušajte da saznate uzrok i dođete do zajedničkog rješenja.

Nemate razloga za sukob i raspravu

Vjerovali ili ne, ali ukoliko nema svađe nema ni iskrene ljubavi. Pritom ne mislimo da svaku sitnicu koristite kao povod za raspravu, ali ukoliko vas ništa ne dotiče i ne smeta i apsolutno vam je svejedno kako se vaš dragi ponaša, možda je to zapravo veliki znak da treba da postane bivši.

Ne vjerujete mu kao prije

Nećemo da ponavljamo da je povjerenje zaista osnova zdravog odnosa. Ako ne možete da se rješite opsesivnih misli i u ubjeđenju ste da vam partner nije vjeran, postavite sebi jedno jednostavno pitanje "Šta ja radim u vezi sa osobom kojoj ne vjerujem?". Budite iskreni prema sebi, ne mučite sebe, ali i osobu sa kojom ste u vezi. Ukoliko nema povjerenja, nema ni ljubavi.

  • Komunikacija je najbitnija

    Komunikacija je najbitnija

    Foto: Unplash.com


Razgovarate više sa svojim prijateljima, nego sa njim

Vaš dragi treba da bude vaš čovjek od povjerenja, skoro jednako kao vaši najbolji prijatelji. Treba da ste u mogućnosti da sa njim razgovarate o bilo čemu (osim možda o onom slatkom komšiji). Ako se bojite da će da vas protumači pogrešno ili osudi, onda imate ozbiljan problem u komunikaciji koji morate rješiti što prije ili zauvijek zatvorite taj vaš mučan odnos.

Više ga ne volite dovoljno

Izgleda da je vaš odnos zaista u nevolji, ako ste se pronašli u prethodnih 6 signala i dobro zamislili oko ovog posljednjeg. Osjećate se manje voljeno ili niste u mogućnosti da mu uzvratite ljubav kao ranije. Sve ovo su znaci da je vrijeme da reagirate. Dobra je vijest da postoji šansa za oporavak, ali na tome radite zajedno. Čarobni štapić za sretnu vezu ne postoji. Samo parovi koji naporno rade na svom odnosu imaju pravo da se nadaju dugotrajnoj i zdravoj vezi.

Više o temi Ljubav

Više o:

Ljubav Veze Raskid
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na