10 PRAVILA

Psihologinja otkrila šta žene stvarno žele od partnera

U odnosu sa ženama komunikacija je ključni faktor za rješavanje problema

Nježnost i iskrenost su ključni. Instagram

M. Z.

30.1.2023

U odnosu sa ženama komunikacija je ključni faktor za rješavanje problema. Bez razgovora problem se neće riješiti niti će nestati sam od sebe.

Iako muškarci često znaju prigovoriti kako ni same ne znaju što žele, psihologinja dr. Samanta Rodman kaže da žene itekako znaju što žele i što očekuju u svojim vezama, a za ''Your Tango'' je otkrila što manje više svaka žena želi kad je u vezi.

Slušajte ih pažljivo

1. Kada žena govori, slušajte je s pažnjom. Time ćete dokazati da vam je zaista stalo.

2. Budite dovoljno "pametni" i ne povezujte svako ženino loše raspoloženje s PMS-om. Žene su ponekad ljutite i zbog drugih razloga.

3. Muškarci moraju razviti EQ (emocionalnu inteligenciju). To ne znači da moraju plakati na romantične komedije nego samo da moraju biti malo osjećajniji prema ženama.

4. U odnosu sa ženama komunikacija je ključni faktor za rješavanje problema. Bez razgovora problem se neće riješiti niti će nestati sam od sebe.

5. Žene žele da muškarci pokažu vještine ophođenja sa ženinim prijateljima i članovima obitelji, čak i onda kada im isti ti ljudi nisu posebno dragi.

Nikad ne lažite

6. Neće prigovarati zato što vam često kuhaju vaša omiljena jela, ali ponekad im je zaista potreban odmor od kuhanja. Bilo bi lijepo kada bi se muškarac "odužio" na način da ponekad nešto skuha. Nije bitno što, iznenadite je. Bez obzira kako ispadne, žena će to jako cijeniti.

7. Nivo mačizma kod muškaraca ne raste proporcionalno s brzinom kojom vozite automobil. Žene ne vole kada vozite auto kao da vas neko naganja.

8. Ponašajte se zaštitnički prema ženi, ali ne opsesivno. Žene nisu ničije "vlasništvo".

9. Žene jednostavno vole romantiku, posebice kada im muškarac izjavljuje koliko je voli i koliko mu znači. Na koji način ćete to učiniti, to je vaš izbor.

10. Najlakši i najbrži način da izgubite ženu je da joj lažete. Nemojte to činiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.