LJUBAVNI ODNOSI

Pet tipova žena koje muškarci izbjegavaju pod svaku cijenu

Postoje neki karakteri koji vas navedu jednostavno da se okrenete i pobjegnete

Muškarci vole flert, ali i to mora imati granice. Printscreen

E. Ag.

14.4.2023

Prečesto to u svijetu spojeva ide otprilike tako da upoznate nekoga, obavite nekoliko telefonskih razgovora, jednom izađete i onda se više nikada ne vidite.

Mnogi muškarci, naime, izbjegavaju dublje odnose sa ženama koje imaju određeni karakter jer misle da veza s nekim takvim neće uspjeti. Ne radi se o stavljanju drugih u kategorije, ali postoje neki karakteri koji vas navedu jednostavno da se okrenete i pobjegnete.

Ovih pet tipova žena muškarci izbjegavaju pod svaku cijenu.

Koketa

Muškarci vole žene koje flertuju. Privlači ih dobar flert jer, osim što je zabavna i šarmantna, ona definitivno nije sramežljiva. Koketna dama odmah pokazuje interes, čineći upoznavanje i udvaranje još lakšim. Za muškarca je olakšanje to što ne mora raditi sav posao. Ali postoji razlika između situacijskog flerta i serijskog flerta, a potonji je nešto s čime se oni jednostavno ne žele baviti. Serijska koketa „nabacuje“ se svima. Žena koja neselektivno „trepće“ isprva se čini kao izazov, ali ta igra brzo „ispari“. Nakon nekog vremena dečki shvataju da ona treba stalnu pažnju jer ima velikih problema sa samopoštovanjem.

Ljubiteljica obaveza

Zamislite na trenutak da ste muško. Upoznate fantastičnu ženu i prvi spoj se super provedete. Imate sjajan razgovor i tek ste se počeli osjećati ugodno kad, odjednom, ona počinje razgovarati o mjestu vašeg vjenčanja, o tome koliko djece želi i o imenu vašeg budućeg psa. Stavlja veliki pritisak odmah u startu. U svakoj zdravoj vezi, prvih nekoliko mjeseci - a posebno prvih nekoliko spojeva - trebali bi biti lagani. S tako brzim prelaskom na ozbiljne teme, možda su njeni planovi samo ispunjenje njenih snova bez obzira na to ko stoji prekoputa nje.

Teško je naći balans u miško-ženskim odnosima. Printscreen

„Privjesak“

Ova djevojka ne može ići nigdje niti raditi bilo što bez društva svog muškarca. Ona prihvata njegove interese, zove 15 puta dnevno i ne voli kad nije u njegovoj blizini da može pratiti njegovo ponašanje. Ovo je više posla nego što veza zaslužuje. Ona vam je na raspolaganju i oslanja se na vas da je zabavite jer ona zapravo nema vlastiti život. Oduzima energiju i iscrpljuje strpljenje svojim zahtjevima.

Party djevojka

Bezbrižna je, možda pomalo divlja, a izvana izgleda kao osoba koja bi ih mogla zanimati. Međutim, nakon što bolje pogledaju, shvate da je cijeli njen život zabava. Iako se zagarantirani dobar provod može činiti kao dobra ideja, kakva će ona biti na otrežnjujućem svjetlu dana je pitanje. Njene urnebesne ludorije, otvorenost i dobri plesni pokreti dobri su u malim dozama, ali... Teško je imati zdrav odnos s osobom koja velike probleme skriva ispod svoje „zabavne strane“.

Brbljavica

Žena koja nikada ne šuti, jedva prestaje da diše. Čini se da je zabrinuta samo za ono što joj se događa u životu i dijeli svoje brbljave uvide, također ima sklonosti prema tome da bude kraljica drame. Njene izvedbe izluđuju muškarce iz očitih razloga. Većina misli da je za razgovor potrebno dvoje, ali ne i ona. Žene su verbalnije od muškaraca, međutim, ova djevojka ne zna da je zvuk tišine zlato. Mora naučiti da što više priča, to manje uči.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.