STAV PSIHOLOGINJE

Bogate muškarce privlače samo ovakve žene

Četiri karakteristike su presudne

Racionalne žene ne donose odluke samo na osnovu emocija. Printscreen

E. Ag.

24.4.2023

Mnoge žene su uvjerene da je potrebno da budu lijepe, njegovane i ženstvene kako bi privukle pažnju uspješnog, samouvjerenog i naočitog muškarca, ali su, zapravo, kao i u svakom drugom odnosu, njeni unutrašnji kvaliteti i stavovi oni koji igraju najvažniju ulogu.

Ruska psihologinja Karolina Safina, koja je specijalizirana za žensku psihu i probleme koje muče nježniji spol, nedavno se osvrnula na čestu težnju dama da se skrase pored uspješnog, ostvarenog, samouvjerenog muškarca.

Safina ističe da žene koje najčešće privlače uspješne muškarce imaju sljedeće četiri karakteristike:

Unutrašnja svjetlost i dobra energija

Žene koje nemaju teške misli o prošlosti, ogorčenost zbog bivših veza, beskorisnu krivicu, strahove, suviše oštre principe, kategoričnost… Sve ovo doprinosi određenoj težini ličnosti, umnoj ozbiljnosti i starosti. Sve ove osobine čak i od mlade, lijepe djevojke mogu da naprave ženu umornu od života. Čak i ako ima samo 25 godina, u njoj se osjećaju težina i premor; kao da je neprestano zaglavljena u prošlosti, umjesto da živi danas i pravi planove za budućnost. Takve žene nerijetko vole da pate i razgovaraju o nečem negativnom i bježe od toga da se pozabave svojom trenutnom stvarnošću.

Jak, izražen karakter

Glavna osobina koja nam u životu pomaže da napravimo prave izbore i idemo ka cilju je racionalnost. Racionalne žene ne donose odluke samo na osnovu emocija, već u njih uključuju i svoj razum. Kada je logika prisutna, mi možemo da okolnosti sagledamo kritički i trezveno, što znači da smanjujemo mogućnost razočarenja i ne dozvoljavamo sebi da nas situacija kontroliše. Odnosno, ako je muškarac ludo zaljubljen, pametna žena neće vjerovati riječima, već će sačekati da on to dokaže i djelima.

Zdrava sebičnost

Žene koje njeguju zdrav nivo sebičnosti neće raditi ono što im je neisplativo ili neprijatno; ona radi samo ono što zna da će joj koristiti na duge staze ili u budućnosti. Ona neće voziti rodbinu na aerodrom u 6 ujutro, ako mora da ide na posao u 8. Ona shvata da joj to nije zgodno, te će bez oklijevanja i osjećaja krivice ponuditi da im pozove taksi.

Jasan fokus na cilj

Ona nikada ne razmišlja o tome šta drugi misle o njoj; ima svoje mišljenje o sebi i time je zadovoljna. Svjesna je da samo ona sama može da pomogne sebi, ako joj se nešto desi u životu, a ne njena dalja okolina. Zato joj nepotrebne misli ne odvlače pažnju. Ona ne nastoji da se dopadne drugima, jer se dopada sebi i to je sasvim dovoljno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.