NIJE TO OČEKIVALA

Mislila je da čipkani veš u autu njenog muža otkriva aferu, ali istina je bila još gora

'Mislila sam da se moj muž viđa s drugom ženom kad sam u njegovom autu pronašla čipkani donji veš. Bila sam shrvana, ali istina je bila još gora

Čipkani donji veš. Facebook

M. Z.

20.7.2023

Tajni telefonski pozivi, redovni odlasci u ''teretanu'' i nepoznato čipkani donji veš izdajnički su znakovi afere, zar ne? Ali, što ako prerano donesete krivi zaključak? Metrou se javila žena koja je mislila da je muž vara nakon što je pronašla sumnjiv donji veš, ali je dobila šokantno objašnjenje nakon što se suočila s njim.

Nosi žensku odjeću

- Mislila sam da se moj muž viđa s drugom ženom kad sam u njegovom autu pronašla čipkani donji veš. Bila sam shrvana, ali kad sa se suočila s njim, istina je bila još gora - on nosi taj donji veš - priznaje zbunjena žena.

- Uvijek sam mislila da smo u sretnom braku i iskreno nisam ništa sumnjala. Često radim dokasno ili ponekad izlazim s prijateljima, a moj suprug kaže da koristi te prilike da se dotjera, što ga očito opušta. Kaže da njegova želja da nosi žensku odjeću ne ide dalje od donjeg veša i da nije trans, ali ne znam šta da mislim.

Suprug joj je rekao da inače bolje skriva svoju tajnu garderobu, ali zaboravio je da je torbu ostavio u gepeku.

Pitam se dokle bi stvari otišle da ih nisam pronašla - pita se žena. 

''Naš je seksualni život oduvijek bio sjajan, pa zašto on onda treba raditi takve stvari? Obećao je da više neće nositi takve stvari, ali ne znam da li da mu vjerujem. Znam da bismo trebali živjeti u svijetu u kojem je sve dozvoljeno, ali, iskreno, kada ste u braku s nekim, to stvarno nije tako. Ne želim da moj muž uživa u nošenju ženskog donjeg veša, ne mogu sebi pomoći.''

Stručnjakinja za odnose Laura Kolins (Collins) poručila joj je:

- Rastrgani ste između onoga kako mislite da biste se trebali osjećati (prihvatanje) i onoga kako se zapravo osjećate (užasnuti). Ovi proturječni osjećaji su prirodni, ali pokušajte, ako možete, napraviti korak unatrag i pogledati šta se stvarno dogodilo. Vaš muž vas nije prevario, pretukao ili prokockao sav vaš novac. Međutim, ono što je učinio taji od vas, vjerovatno zato što jednostavno nije znao kako to podijeliti s vama.

''Cross-dressing'' je češći nego što mislite; zapravo, većina nas vjerovatno poznaje nekoga ko se tako oblači u privatnosti vlastitog doma. Muškarci koji to čine često nisu transrodni ili gej, već jednostavno heteroseksualni muškarci koji nose žensku odjeću iz raznih razloga; možda kako bi pronašli bijeg od tradicionalne muške uloge ili iz seksualnih razloga. Nije velika razlika u uživanju u osjećaju svilenkastog donjeg veša na partneričinom tijelu, do toga da vam se sviđa osjećaj na sebi.

Bezopasna aktivnost

Dečki koji vole nositi žensku odjeću često se stide, a ipak je to aktivnost koja je sama po sebi bezopasna. Dakle, iako se ovaj undie-fetiš može činiti kao kraj svijeta, iskreno, nije. Gledajte na to kao na oblik izražavanja, a ne nešto što vaš muž treba prevladati ili se oduprijeti. Uostalom, to je samo mali dio onoga što on jest.

Nemojte ga tjerati da vam obeća da više neće nositi takav donji veš; to će gotovo sigurno biti obećanje koje ne može održati. Dugoročno gledano, ako je vaš brak inače dobar, ne mora zbog ovoga propasti. Ako se trudite prilagoditi, pronaći ćete mnoge grupe podrške za ljude u vašoj sve češćoj situaciji. Provjerite šta je dostupno u vašem području, u paru ili sami. Shvatit ćete da niste sami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.