NEOBIČNA PRIČA

"Osvojila sam 2 miliona eura na lutriji s mužem, a onda je jedan mail razorio naš brak"

Nakon što su osvojili džekpot Nacionalne lutrije 2005. godine, a potom i spiskali sav novac, razveli su se nakon 14 godina braka zbog tajne otkrivene

Ispričala svoju priču javno. Facebook

M. Z.

14.8.2023

Iznenađujuću priču o tome kako im se život raspao nakon dobitka na lutriji od dva miliona eura podijelila je Lara Grifits (Griffiths).

Kupili vilu

Rodžer (Roger) i Lara Grifits osvojili su 2005. godine džekpot Nacionalne lutrije u Velikoj Britaniji. Odmah po podizanju dobitka u visini od dva miliona eura kupili su novi dom, počeli su da putuju i da kupuju brendiranu garderobu. Malo-pomalo, potrošili su sav novac.

Osvrćući se na to vrijeme, Lara je rekla da poslije dobitka na lutriji "većini ljudi na neki način bude još gore". A kad se to desi - niko nema saosjećanja prema "dobitnicima".

U roku od nekoliko sedmica, kako je ispričala za Mirorr, njen suprug je kupio Audi s pokretnim krovom vrijedan 20.000 eura, dok im je ona rezervirala putovanje u Dubai, letom u biznis klasi i smještaj u hotelu s pet zvjezdica.

Lara Grifits. Facebook

- Mora da smo potrošili 17.000 eura za deset dana - prisjeća se danas Rodžer i dodaje:

- Lara je voljela tašne. Voljela je kupovinu. Provela je mnogo vremena u "Louis Vuittonu".

Rodžer se podvrgao kozmetičkom tretmanu izbjeljivanja zuba, kupovao je dizajnersku odjeću, trošio je 350 eura na botoks i oko 600 eura na tetovaže, uključujući i ime "Lara" koju je uradio na svom bicepsu.

Finansijski krah

Ali samo osam godina poslije osvajanja nagrade, 2013. godine, sav novac je ispario, a s njim i njihov brak.

Kad se par razišao, nakon 14 godina zajedničkog života, krivili su jedno drugo za finansijski krah.

Zapravo, Lara tvrdi da su se kao par rijetko svađali prije dobitka na lutriji i da su samu noć́ pobjede proslavili uz jeftinu hranu i flašu jeftinog šampanjca.

Ali, iako su oboje bili iz dobrih porodica i obrazovani, nisu znali kako da sačuvaju novac.

Rodžer Grifits. Linkedin

Štaviše, u novogodišnjoj noći 2010. imali su požar u svojoj novoj kući koja je vrijedila 775.000 eura u Sjevernom Jorkširu. Kuća je bila potpuno uništena, a njih dvoje, iako su imali novca, nikada nisu osigurali imovinu.

Međutim, najgori trenutak u Larinom životu bio je kada je na Rodžerovom računaru pronašla mail u kojem je od prijatelja tražio broj telefona neke žene.

- U arhivu njegovog maila sam pronašla prepisku između Rodžera i njegovog prijatelja u kojoj moj muž tražio broj telefona neke žene. Izgledalo je kao da ga je njegov prijatelj ohrabrivao da to uradi. Raspala sam se i pozvala Rodžera da mi objasni o čemu se radi - prisjeća se Lara.

Na njeno iznenađenje, on se nije izvinio kada ga je pozvala i suočila se s njim.

- U roku od deset minuta se vratio kući. Prošao je pravo pored mene u svoju kancelariju i počeo da pakuje torbe. Vikao je na mene, govorio mi da sam idiot i patetična, a onda je samo otišao - prisjeća se Lara i nastavlja:

- Bila sam histerična. Pokušala sam da ga pozovem, ali mu je telefon bio mrtav, a kad sam probala da ga kontaktiram na društvenoj mreži Facebook, blokirao me. Možda bih bila grozna prema njemu sedam dana, ali bih mu sve oprostila, jer sam ga voljela. Ne vjerujem u razvod, porodica mi je sve.

Rastavljeni i siromašni

Ipak, kad je Rodžer sat kasnije poslao poruku, rekao joj je da se stidi onoga što se dešava i da želi da se vrati kući, jer imaju još veće probleme – da nemaju novca i da on nema gdje da živi.

Ali Lara je tada odbila njegov zahtjev i zauvijek su se razdvojili. Rodžer je u međuvremenu rekao da se stidi mailova, ali je negirao da je bio nevjeran, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.