ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Otkriveno zašto muškarci više vole punije žene: Nema veze sa ''ljulja-žulja''

Nedavna britanska studija otkrila je da 89 posto muškaraca više voli leći u krevet pored takvih žena

Ešli Grejem. Instagram

M. Z.

21.8.2023

Na jednom britanskom univerzitetu provedeno je zanimljivo istraživanje koje je pokazalo da muškarci, kada se nađu u kriznim situacijama u životu, više vole punije žene. 

Nivo stresa

U eksperimentalnoj studiji prije nekoliko godina naučnici britanskog Univerziteta Vestminster intervjuirali su polovinu ispitanika postavljajući im pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su ostali odgovarali na banalna pitanja koja ne povećavaju nivo stresa.

Nakon toga, obje grupe ispitanika su pogledale slike različitih žena - od veoma mršavih do gojaznih. Oni muškarci koji su imali povećan nivo stresa nakon intervjua preferirali su žene sa "punijim" figurama. Muškarci uvijek biraju "karakteristike zrelijeg izgleda" u nepovoljnim trenucima svog života, objasnio je autor studije dr. Viren Svami.

- Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti - kaže Viren.

Oni koji nisu učestvovali u "stresnom" intervjuu smatrali su da su mršavije žene, poput Anđeline Đoli (Angelina Jolie), privlačnije, piše Informer.rs. Ovo, kažu naučnici, objašnjava i činjenicu da se u neciviliziranim kulturama gdje većina stanovnika ima nedostatak sredstava za život posebno cijene ženske obline.

Puniji muškarci

Britanska studija otkrila je da 89 posto muškaraca više voli leći u krevet pored takvi žena. Također, 68 posto žena misli da su puniji muškarci bolji i nježniji partneri. Svi muškarci u različitim anketama odgovorili su isto: žena s viškom na kostima izgleda zdravije. Kada to kombinirate sa samopouzdanjem i blistavim stilom, to je zaista atraktivan izgled.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.