BILA JE ZABRINUTA

Rođena je bez vaginalnog otvora: ''Tako sam otkrila da sam interseksualna!''

Interseksualna osoba je osoba koja ima genitalije, kromosome ili reproduktivne organe koji se ne uklapaju u binarni muški ili ženski spol

Sidni Bin nema ''klasičnu'' vaginu. Instagram

M. Z.

3.11.2023

Sidni Bin (Sydney Bean) smatrala je čudnim što nije dobila menstruaciju do 17. godine. Ali nakon što je primijetila neke svijetle mrlje, nestrpljivo je požurila umetnuti tampon u iščekivanju menstruacije. Njeno se uzbuđenje, međutim, odmah pretvorilo u šok kad je shvatila da nema kamo smjestiti ženski proizvod, piše NY Post.

- Pokušala sam staviti tampon, a onda sam pomislila: ''Nemam ga gdje staviti?'' - prisjetila se Sidni, sada 24-godišnjakinja iz Idaha, u popularnom TikTok videu, opisujući kako je naposljetku sebe dijagnosticirala kao interseksualnu osobu - osoba koja ima genitalije, hromozome ili reproduktivne organe koji se ne uklapaju u binarni muški ili ženski spol.

@sydneykidneybean Replying to @indyrefmcvey the walking around and picking stuff up is cause my dogs got into the trash and ripped up a bunch of garbage #intersex #sydneykidneybean ♬ original sound - Sydney

- Kada sam se pogledala u ogledalu, otkrila sam da zapravo nemam vaginalni otvor - nastavila je.

- Bila je to izuzetno mala rupa.

U snimku koji je prikupio više od 883.000 pregleda Sidni je objasnila da su joj u dobi od 14 godina propisali lijekove za sindrom policističnih jajnika, ili PCOS, kako bi riješili njene raširene akne i uravnotežili njen višak hormona rasta, uključujući testosteron.

Ali nakon što je sa 17 godina otkrila da joj nedostaje vaginalni otvor, zabrinuta plavuša je istraživala svoje stanje da bi na kraju otkrila da je rođena s mikroperforiranim himenom. To je rijetko, urođeno stanje u kojem himen prekriva cijelu vaginu, ostavljajući samo mali otvor, prema klinici Cleveland. Inače, himen je prstenasti komad tkiva koji okružuje otvor vagine, ali ne prekriva potpuno genitalije.

Sidni se odlučila podvrgnuti korektivnoj operaciji, koju je smatrala uspjehom.

- Činilo se kao da imam pravo tijelo - nedavno je rekla za “Born Different” u YouTube isječku s više od 10 miliona pregleda.

- Činilo mi se kao da se približavam ženi kakva sam trebala biti, piše Večernji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.