I TO RIJEŠENO

Žene iskreno otkrile šta misle o muškim bradama i brkovima

I dok neke ne mogu zamisliti muškarca bez dlaka na licu, druge se groze određenih stilova

Sve je stvar ukusa. Instagram

M. Z.

29.11.2023

Uprkos popularnosti brada kod muškaraca u posljednje vrijeme, čini se da i žene imaju neke standarde za ''savršene'' brade. I dok neke ne mogu zamisliti muškarca bez dlaka na licu, druge se groze određenih stilova.

Ove žene iskreno otkrivaju šta zapravo misle o muškim dlakama na licu. Istraživanja su pokazala da dame zapravo najviše vole bradu za koju je potrebno 10 dana života bez britve.

Naravno, iako nauka možda ima svoju verziju stvari, ona ne govori u ime svih žena – evo iskrenih mišljenja žena o dlakama na muškarčevom licu:

Brkovi su jezivi

- Vrlo, vrlo malo muškaraca može zamahnuti brkovima, a da ne izgledaju kao kreteni. Zapravo, to ne može niti jedan muškarac - tvrdi Tamara (36).

Brkovi je tjeraju da pomisli na dvije stvari, na hipstere koji pokušavaju biti cool i na Terija Ričardsona (Terry Richardson).

- Muka mi je od toga da su hipsteri hipsteri, a Ričardson, posebno zahvaljujući tim naočalama, izgleda kao tip koji ionako ima negdje pohranjene neke čudne stvari - kaže Jo (29).

Mora imati dobru bradu

Dobro njegovana brada je izvrsna. Loša brada je gora od nepostojanja brade, prema njenim riječima, donosi YourTango.

- Nažalost, moj muž je Irac i uzgaja ''čudnu'' stvar. Može se dotjerati u lijepu koziju bradicu, ali nikad neće biti puna, luksuzna brada - priznaje Lena (29).

Volim dobru bradu. To je to. Sve ostalo bi trebalo nestati, prema Falon (Fallon, 24).

- Moja preferencija za punu bradu je da se uopće ne stilizira. Čak mi se sviđa kada raste do vrata. Dakle, brada beskućnika u osnovi? Volim beskućnike - pita se Amanda (27).

Puna brada ili nikakva, slažu se neke dame.

- Nekim je muškarcima suđeno da imaju dlake na licu. Stare, izrastu, a onda jednostavno ne možete zamisliti ih bez toga; njihov izgled, njihova suština djelovala bi nepotpuno. Također, ako sam navikla da tip nema dlake na licu, uvijek imam osjećaj da bih ga voljela vidjeti s njima i da bih ga najvjerovatnije više voljela s njima - kaže Monika (25).

Kozija bradica - ''ne''

Amanda nastavlja komentirati, ovaj put koziju bradicu, koja joj se nimalo ne dopada.

- ''Ne'' za koziju bradicu i slične verzije - ističe, kao i Tamara.

- Bez kozije bradice, bez toga. Ako ste previše lijeni da se obrijete i izgledate pristojno, zašto bih onda ja brijala pazuhe i noge - poručuje Tamara.

Brada ''boli''

- On mora izgledati grubo i žilavo, ali ja ne želim grubo i žilavo lice - kaže Stefani (Stephanie, 24).

Trisija (Tricia, 33) voli dlake, ali definitivno ne želi izgledati kao da je upravo imala hemijski piling.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.