TVRDI SEKSOLOGINJA

U ovim godinama ste najmoćniji u seksu, libido vam je najjači

Muškarac s 19 godina možda može duže, ali nema pojma šta radi, kaže Niki

Od kasnih dvadesetih do srednjih tridesetih. Instagram

M. Z.

23.2.2024

Iako se obično misli da muškarci svoj seksualni vrhunac dostižu s 19 godina, a žene tek s 31., seksologinja Niki Goldstein tvrdi drugačije.

Ona smatra da se libido kod muškaraca i žena ne razlikuje i da oba spola do svog „najvišeg dometa“ dolaze u istom razdoblju, a to zavisi od njihovih veza, posla i porodice.

- Najbolji raspon godina je od kasnih dvadesetih do srednjih tridesetih i za muškarce i za žene - rekla je ona za Daily Mail.

- Dok ste mlađi, još ste fokusirani na karijeru, spoznaju sebe i svog tijela, dok u starijoj dobi vaše tijelo radi protiv vas - dodala je.

Objasnila je da ste krajem dvadesetih i početkom tridesetih dovoljno stari da poznajete svoje tijelo i razumijete partnera.

- Muškarac s 19 godina možda može duže, ali nema pojma šta radi - kaže Niki. Istakla je da i muškarci i žene u tridesetima dolaze do seksualnog samopouzdanja.

- Iako im u četrdesetima opada nivo testosterona, muškarci tad postaju samouvjereniji. Za većinu ljudi seks postaje bolji s godinama - zaključila je Niki i dodala da je još jedan od razloga što nam se u tim godinama povećava libido činjenica da je tad seks mnogo bolji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.